И ние открихме

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

И ние открихме

Мнение от antivik »

Нова година, нов късмет и няма търпение човек да подкара от ново. Още в петъка се изтърсвам на Сутлийка , но освен студ нищо не хванах.
Изображение
В неделя обаче беше баш истинското, групово откриване. От сабалян се почна обикаляне на джамовете с цел справка к`во аджиба е времето и постоянна връзка с групата. При първи признаци за подобряване, позивната беше разпратена, смъкване на багажа и товарене в колата. Местоназначение - Енчец, времето - силно променливо, групата ясна:
Тони - шофер, моя милост и Веско 1. Пешо преварил всинца ни и се диктисал от рано на брега.
Курдисваме се значи до него.Изображение
Захранката останала от петъкаИзображение
се до обогатява с нова+ троха+други шашкънии да я направят рехава и риболова се започна. Първоначално бяхме се амбицирали да мааме с мач и фидерИзображение
, но рибата го беше решила друго и фидер-ентусиаста остана само Тони, който упорито почна да обикаля с велики надежди и другите брегове, но освен инцидентен ситнеж...
При нас положението се разви по малко по друг начин. Като видяхме, че на фидера е отчаяна работа наблегнахме на мачовете, но и тук работата, както се казва си беше тегава. Не че нямаше рибетаИзображение
Изображение
имаше, но доста рехави, па и кога се оправи времето и слънчо се опита да понапече, се нашвъркаха доста набедени "риболовци". Не стига, че се нашвъркаха амен до моя милост, а почнаа да "захранват" с бял ляб, де риба не докара, но смъкна от небето всичко пернато де хвъркаше. Те тук проумях, че риболова поне за мен е свършил и с прашката вместо захранка и бял, подкарах камъни към пернатите, които съответно се мотаха при ляба, а той си плуваше при въдиците на досадниците/виждат се на 2. снимка, двамата в далечинката/ и познайте къде падаха и камъните.
След това богоугодно дело се групирах по близо до аверите, които в туй време се бяха постарали малко Изображение
Изображение
и бяха вкарали по някоя уклейка в кофите, а моя милост се зае с организирането на те тази подробностИзображение.
И се отдадохме/тези де не бяха шофери/ на хубави приятности :lol: :drinkers: .
Междувременно покрай нас:
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EgKyWJaSQx8?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/EgKyWJaSQx8?hl=bg_BG&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
се беше по насъбрал народ, но и при тях улова си беше тегав.
На края след съответното веселиеИзображение
където моето помощно средство влезна в нестандартна употреба :lol: . Последва
Изображение
и обратно на път.
Може и без много риба, но все пак на въздух с авери :wink: па и в сравнение с хлябаджиите си бяхме направо шампиони. На слука на всинца ви :!: Да сме живи и здрави и през новата и още много хубави репортажи.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: И ние открихме

Мнение от chirusa_bg »

:supz:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Умееш сладко да разказваш, та чак се позамечтах. Честито ! Аз ще започна едва през следващия месец.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

И аз да се изтропам малко.Аз пообиколих околните брегове,смених 10 вида кошнички,смених десет дължини на повода/от 1м, да 10 см/,накрая даже сложих и къса тръбичка с 5см повод за фидера.Ама освен 10-на дребни костура, друго нънци.По едно време слушам от другата страна се чува музика и викам, Антоне, айде време е.Пристигам и заварвам това; :D :D
Изображение
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Вик...добре си ме изтипосал с импровизираната "китара-бастун" свирейки Смоук..енд дъ уотъррр.... :lol: ,обаче си забравил да ме снимаш когато закачих на въжето оная скъпата плувка...само за клипче бях тогава...ред псувни,ред мрънкане....добре че вятъра я довя към понтона та си я спасих.Обаче половин час правих нова линия...и в тоя студ хич не бях за завиждане.... :lol: :lol: :lol:
Антон Тонев написа:И аз да се изтропам малко.Аз пообиколих околните брегове,смених 10 вида кошнички,смених десет дължини на повода/от 1м, да 10 см/,накрая даже сложих и къса тръбичка с 5см повод за фидера.Ама освен 10-на дребни костура, друго нънци.По едно време слушам от другата страна се чува музика и викам, Антоне, айде време е.Пристигам и заварвам това; :D :D
http://media.snimka.bg/s1/1585/029413776-big.jpg
Ааааа Тони,тва беше след 3-тата ракия...приключих с Пърпъл и Реймбоу....и минах на кючека "Кораба идеееее"..... :smt035 :drinkers:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Хубав рибо-купон се е получил! :D
antivik написа:.. Да сме живи и здрави и през новата и още много хубави репортажи.
Е в това изречение е истината!!! :drinkers:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Ааааа Тони,тва беше след 3-тата ракия...приключих с Пърпъл и Реймбоу....и минах на кючека "Кораба идеееее"..... :smt035 :drinkers:[/quote]

За откриването напролет, съм ти заделил една четириъгълно шише, дето на етикета му има един крачещ островитянин. :wink:
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Vesko1 написа:Вик...добре си ме изтипосал с импровизираната "китара-бастун" свирейки Смоук..енд дъ уотъррр.... :lol: ,обаче си забравил да ме снимаш когато закачих на въжето оная скъпата плувка...само за клипче бях тогава...ред псувни,ред мрънкане....добре че вятъра я довя към понтона та си я спасих.Обаче половин час правих нова линия...и в тоя студ хич не бях за завиждане.... :lol: :lol: :lol:
Ма туй беше още в началото, докът ме държеше амбицията, че кълването ше тръгне, па и онези с пернатите още ги нямаше и ич не се сетих за снимане :? , за звукозапис да не говорим.... :wink: .
Бе нъл си спретнахме нашето. :drinkers:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Бравуска. Екстра откриване, ако не от към риби, от към изкарване. И аз съм намислил нещо подобно тия дни. :D :drinkers: :drinkers:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Браво,на плажа е рибата :idea:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

indalo написа:Бравуска. Екстра откриване, ако не от към риби, от към изкарване. :D :drinkers: :drinkers:
Бе риби си имаше доволно,ама Вик не ги е снимал да не "разлайваме кучетата"...че пак ще ни обвинят във всички грехове на "месарството".Те другите си хванаха....Проблема е ,че аз лично не успях да наскубя 20-30 уклея....така ми са бяха прияли...ама с 5 броя сватба не става ... :lol: :lol: :lol:
pacho109 написа:Браво,на плажа е рибата :idea:
На плажа е...ама друг път.Жив човек нямаше там...само един "парашутист" видяхме на тръгване.Рибата сега е ...на 11м дълбочина....при бат Мишо,ама там трябва да се консумира...от неговото "шибано" ментясало вино ,дето боли глава после....;)
ИзображениеИзображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Браво бригада чудесно сте си изкарали.
Веско кажи сега,на кой стил аджеба робуваме?
Защото китарите не водят до танци,със силно затворени очи и щракащи пръсти.
Хахахахахаххахаха

Или сока от грозде вече е взел превест??

Ей няма скучни репортажи с вас.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Красимир Атанасов написа:Браво бригада чудесно сте си изкарали.
Веско кажи сега,на кой стил аджеба робуваме?
Защото китарите не водят до танци,със силно затворени очи и щракащи пръсти.
Хахахахахаххахаха

Или сока от грозде вече е взел превест??

Ей няма скучни репортажи с вас.
Краси...виж сега последователността/
1.Почва се с Аллла Пуга4ьева...милллионь1х аллль1х роз.....музикалното желание на антивик
2.Минава се през рок....там нещо от доброто старо време...пърпъл рейнбоу...назарет...тва ги слушат Петьо ,Тони....и аз
3....накрая съм само аз...чалга до откат....
п.с ...гроздовия сок е виновен.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ИзображениеИзображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Така , като чета и ви гледам , ми то си е било Велико откриване !!!
Много сте Яки бандаааа !!!
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Върл Shimano фен!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

С тоя монтаж на фидера зимно време е просто абсурд да се лови :)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”