Снимки от видео

Как да направим възможно най-добри снимки от излета.

Модератор: Paublo_Eskobar

Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Снимки от видео

Мнение от Краси_поборника »

Каква програма ми трябва за да качвам снимки от видеоклип запис на камера във MyDouments и от там да ги кача на сайта,направо вече нямам нерви,ще съм ви благодарен да ми помогнете,или за по лесно да си купя и дигитален фотоапарат :( :( :( :oops:
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Чакайте малко ! Според мен колегата пита , как от дадено видео да направи стоп-кадър и да го реализира във фото снимка , която да качи после тука ! ? Аз не знам дали е възможно това в рамките на форума и въобще от любителска гледна точка :idea: Помагайте , ако го можете ! Още повече ми е интерестно дали може ,освен с дигитална камера , да стане и от по-старите камери с VHS касети :?: :D
Ако това става, ще взема да си сменя аватара :roll:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

В зависимост от разширението на файла може да се наложи конвертиране.Аз използвам Xilisoft video converter.В повечето случаи камерите записват в .avi формат.В такъв случай е елементарно:
1.Пускаш клипа през BS Player
2.Десен бутон в/у екрана на филмчето и спазваш показаното на снимката

Изображение

Снимките на кадъра се записват автоматично в C:\Program Files\Webteh\BSplayer

Относно питанката за видео касетите-проблемът отдавна е решен.За да рипнеш VHS е нужно да разполагаш с видео плеър за възпроизвеждане на касетата и вграден TV-тунер на компютъра си! :wink:

Успех и НАСЛУКА!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
stan4o
новобранец
новобранец

Мнение от stan4o »

Допълнение относно "Рипването на касети" някои видео карти също може да го правят това не е необходимо тунер. просто следващия път като правиш ъпгрейт на видекартата си земи тази на която пише VIVO разликата в цената е ~$5 :wink: .
vidjgo
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от vidjgo »

натискаш пауза после бутона на клавиатурата "print screen" после го paste_ваш в paint_a и си го запаметяваш-2 минути.Дано сам бил полезен :D
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Значи да се уточня,с клиповете нямам проблеми,мъча се от клипа да извадя кадър и да го сейвна и от там на татък е вече лесно.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Точно както ти казва sapuna почти всеки плеър си има опция за снимки от видеото,с изключение на стандартният медиа плеър.Най добре си сложи BSplayer и само с натискане на клавиш (Р) повреме на филма той ти прави снимка на кадъра.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Тази с БС плеара на Сапуна работи ще чакам и програмата на Марко,да я пробвам как работи,БЛАГОДАРЯ на всички.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

vidjgo написа:натискаш пауза после бутона на клавиатурата "print screen" после го paste_ваш в paint_a и си го запаметяваш-2 минути.Дано сам бил полезен :D
И ти излиза една черна снимка!Ако е от филм и има суб,ще видиш само буквичките! :wink:
Изображение
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Marco Polo написа:Поборников, имаш поща ;)
Благодарско катосе видиме на яз.Искър ще черпя,сега я почвам да я разучавам,свалих и на Sampo фоторедактора ама ще трябва той да ме открехне как се работи с него.
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

sapuna1971 написа:В зависимост от разширението на файла може да се наложи конвертиране.Аз използвам Xilisoft video converter.....
И аз благодаря колега , а и на всички дали инфо по въпроса ! Не ме бива много по компютрите , та ми се налага понякога да задавам тъпи въпроси , за което моля предварително да бъда извинен ! Значи, качих си на компа тази програма Xilisoft video convertor 3 , но при регистрацията ми иска license code . Платена програма ли е и отде да го взема този код ? Има опция да отложа регистрацията за по-късно и аз точно това правя , за да работи програмата. Поздрави ! :D
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Name: Hertz
Key: 38677911504101254345596F-C192-C69C-9639

Ако евентуално не сработи с твоята версия ето ти линк http://sapuna.free.evo.bg/programs/Xili ... 1B+serial/
Адресът е на моя компютър,а мисля да го изключа през уикенда.Не успееш ли да си свалиш версията/Xilisoft 3GP Video Converter v2.1.15.1201B/ я изтегли същата от някъде и постави кода!
Успех!
Изображение
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

:D :D :D
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Значи става ис Total video konwector ама е за хора които са с 3 виши по програмиране не е за тапанари като мен :lol: :wink: ех колко съжалявам за старите VHS камери,имам една на 25год. и до сега няма дигитална която може да я пребори по качесство,последния ми модел е на SONY пасти да яде не струва,друго си еNCIONAL PONASONIC. :wink: made in japan.
Публикувай отговор

Обратно към “Фотография”