Моля за съвет

Модератор: sapuna

Dotuk
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Моля за съвет

Мнение от Dotuk »

Колеги, нуждая се от съвет относно броя на зърната на косъма и дали е нужно да има повдигач.Предполагам, че едното зависи от големината на рибата, другото от вида на дъното, но колкото и да чета по форумите и разни статии, вашите отговори ще ми бъдат изключително полезни.Благодаря предварително на всички :)
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

ако разни плевелни риби ти тормозят сръвтта ползваш повече на брой зърна. 4-5 ит.н. Ако обаче не те притесняват друи риби може да ловиш и на едно зърно.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Dotuk
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Dotuk »

Благодаря ти :) Ако можеш само да ми кажеш за нуждата от повдигач , и ако примерно са 2-3 зърна, дали м/у тях да го слагам :!:
cvetomir
новобранец
новобранец

Мнение от cvetomir »

наи-добре е с 1 зурно и над него повдига4
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

www.***.com написа:ако разни плевелни риби ти тормозят сръвтта ползваш повече на брой зърна. 4-5 ит.н. Ако обаче не те притесняват друи риби може да ловиш и на едно зърно.
И аз така си мислех, докато не извадих маломерен шаран на наниз от 6-7 едри зърна с повдигач пуканка. :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

GODzillata написа: И аз така си мислех, докато не извадих маломерен шаран на наниз от 6-7 едри зърна с повдигач пуканка. :lol:

Не пречи и на 10 зърна да хванеш шаранче, но поне няма да са платики, каракуди или бабушки :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
de4ev72
новобранец
новобранец

Мнение от de4ev72 »

За шаран едно или две зърна на косъм.Повдигач се слага при тинесто дъно.
Повече от две зърна се слагат за амур.
Ако някой колега лови добри шарани на повече от две зърна на косъм нека сподели.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Като се замисля колега,определено си много прав.Първоначално монтажите си ги правех с две зърна,или едно и повдигач.Тогава и бяха трофейните ми шарани.Постепенно смених тактиката,като съм стигал до 5-6 зърна,но голям шаран нямам.За сметка на това се започнаха амурите.Явно тази "мелачка на царевицата" налита на количеството.Шаранът е предпазлива риба и може би красиво подредените зърна допълнително изострят инстинкта му за самосъхранение.Друго обяснение не мога да си дам.
Успех и НАСЛУКА
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk

Мнение от snegk »

За шаран е желателно без повдигачи.Щом яде захранката на дъното значи ще яде и стръвта.За амура е по добре с повдигач заради начена на хранене.А бройките да не са прекалено много,примерно до 5бр.Иначе и с една бройка на куката пак се хваща. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”