САФРИД И КАРАГЪОЗ НА ЖУРНАЛИСТ / ВАРНА /

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

САФРИД И КАРАГЪОЗ НА ЖУРНАЛИСТ / ВАРНА /

Мнение от КИРО »

Днес излязохме срещу Журналист на около 2км,към 18 00ч,и даде доволно сафрид и карагъоз( по 200-400 гр парчето).Но който ще ходи да се запаси с чепарета.Ние бяхме петима и оплетохме към 12 чепарета + 4 за лефер.Общо към 8-9 кг,като повечето е карагъоза.Вървеше до 20 00 ч,и се налагаше да се приберем.Нямам възможност за снимки,но беше ОК.А сафрида тъкмо бе почнал да товари и бе доста едър.Карагъоза много уплита чепаретата и затова действайте бързо.( не мога да намеря ер-малък на клавиатурата затова не мислете че не знам българския).
Успех на колегите,а това ви го пиша защото

МОЯТА РИБА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Я ХВАНЕ
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Re: САФРИД И КАРАГЪОЗ НА ЖУРНАЛИСТ / ВАРНА /

Мнение от sampo »

КИРО написа:не мога да намеря ер-малък на клавиатурата затова не мислете че не знам българския
Изображение
В неделя пътувам за морето и ще пробвам за първи път как се лови сафрид на чепаре.
Дано е излязъл и на юг от Синеморец :roll:
На платено не одим !
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Благодаря,да бе сега се сещам,че тази нея използвам.Вземи си спининг с малко по-мек връх.Вчера моя го дадох на приятеля и взех от шурито един спининг,но той е за тралене и 2 сафрида не се усещаха.УСПЕХ,но да знаеш,че МОЙТА РИБА НЕ МОЖЕШ ДА ХВАНЕШ!!!
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

В неделя пътувам за морето и ще пробвам за първи път как се лови сафрид на чепаре.
Дано е излязъл и на юг от Синеморец

Между 13-ти и 16-ти бях на Синеморец и ловихме с брат`чеда зарган и платерина. Брат`чеда остана и е там до 31-ви (завиждам му с най-черна завист :evil: ), а пък и почти всеки ден е на скалите - продължава да дава с усилващи се темпове.... та да се върна на въпроса: чат-пат се закачаше и по някой и друг сафрид - значи трябва да е излязъл... А иначе монтажа ни беше като за зарган. Желая ти успех и да пишеш в "успешни" :)
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Sampo и още нещо.Сафрида го има,но е добре да си вземеш чепарета с N8 или N9, с бидем 0.15 и майка 0.20.При тях най-добре върви.Не знам дали ги има в магазините,защото аз си ги правя сам,но питай ги.Тежестите са специални,не много тежки и продълговати,но в краен случай стават и други.
fakir
новобранец
новобранец

Мнение от fakir »

на борсата също има сафрид пресен, едър и супер вкусен само дето е 10-12лв/кг....
...когато няма риба, и жабата е рак...
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Fakir,сафрида дето е на борсата е от развъдник.Там го хранят с гранули и затова е толкова скъп на борсата и го поят с вино.А за чепаретата по-горе писах,че сам си ги правя с N 8 или 9 само с перушина от див йордеки без такива изгъзици като ламета и там подобни.Когато има сафрид се товарят чудесно,а доколкото за катамарана,не е мой но за сега това ми предложиха за излизане и стана голям риболов.Доволни бяхме всички.
А ИНАЧЕ КОЛКОТО И ДА СЕ ПЪНЕШ,МОЙТА РИБА НЕ МОЖЕШ ДА Я ХВАНЕШ.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”