11

авг

2017

Проведена работна среща между ръководството на ИАРА и представители на рибарски сдружения

 

Днес, 11.08.2017 г., от 13:00 часа, в заседателната зала на ИАРА гр. Бургас, се проведе работна среща-дискусия за обсъждане на възможностите за отпадане на задължението за попълване на риболовен дневник от лицата , извършващи стопански риболов с риболовни кораби с обща дължина под 10 метра.
На срещата взеха участие Изпълнителният директор на ИАРА, доц. д-р Галин Николов, главният директор на ГД Рибарство и контрол г-н Тодор Ангелов, представител на дирекция за опазване на рибните ресурси, юрисконсулт, г-н Константин Петров – Съветник в ППРБЕС и представители на рибарско сдружение гр. Царево, Рибарско дружество Созопол, Рибарско дружество Свети Никола и Рибарско сдружение Сарафово.
Срещата протече в ползотворна и градивна дискусия. Ръководството на ИАРА предложи варианти за отпадане на риболовните дневници при риболовните лодки с дължина под 10 метра. Представителите на сдруженията изказаха конкретни съображения в тази връзка. Взето беше решение да се съберат максимален брой мнения и предложения по въпроса. Участниците се обединиха около инициативата тези срещи да бъдат регулярни и бъдещите решения в областта на рибарството да бъдат винаги съобразени с мнението на бранша.
Снимки:
    
Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE