08

авг

2017

Извършени проверки от ИАРА за първите шест дни от месец август

 

За периода от 01.08.2017 г. до 06.08.2017 г. инспекторите на ИАРА извършиха общо 154 проверки на територията на страната, отразени в констативни протоколи /КП/.
Установените нарушения за периода за 11 бр., за които са съставени актове за установяване на административни нарушения /АУАН/.
С актовете и констативните протоколи се иззеха 3 120 м. хрилни мрежи, три гумени лодки, една лодка с твърд корпус и две въдици.
Иззета е риба – 570 кг., от която 547 кг. е дарена на Социален патронаж Бургас
и черна морска мида – 250 кг. , върната във водата.
Почти цялото количество от иззетата риба е при извършени проверки на два леки автомобила, превозващи сребриста каракуда и платика, незаконно придобита от яз. Мандра.
От същия водоем, при съвместна проверка между ИАРА Бургас и служители на РУП гр. Средец са извадени 1 200 м. мрежи, с улов от почти 90 кг. сребриста каракуда, която е върната във водата.
След получен сигнал от Центъра за наблюдение на риболовните кораби /ЦНРК/, инспектори от ИАРА Бургас, съвместно с двама доброволни сътрудници на агенцията, извършиха поверка на ез. Вая, от където са извадени мрежи с обща дължина 650 м. Уловената в тях риба – маломерен шаран, около 70 кг. е върната обратно в езерото.
След подаден сигнал на тел.112 за бракониерски мрежи в яз.Доспат беше извършена проверка от инспектори на ИАРА Пазарджик. При проверката са открити и извадени риболовни мрежи с обща дължина около 430 м, като уловената в тях риба от вида костур и червеноперка е върната обратно във водата.
На 04.08 срещу 05.08.2017 г. инспектори на ИАРА-Търговище, отдел РК „Централен Дунав“ са извършили проверка по вода на яз.Ястребино. При проверката на язовира са открити 3 броя мрежи с обща дължина 240 метра и размер на окото 60 мм. Уловената в тях риба от вида шаран и сребриста каракуда е освободена и върната във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.


Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE