21

септ

2017

ИАРА ОСТАВА НА ПОСТ ПРИ РЕКА ВЪЧА ДО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ПОЧИСТВАНЕТО НА РЕКАТА

След спирането на водата в река Въча в Кричим, с цел превантивно почистване на коритото на 18.09.2017 г., което предизвика масово ловене на балканска пъстърва и мряна от жители на близкия квартал, ръководството на ИАРА, в лицето на изпълнителния директор на агенцията доц. д-р Галин Николов и началника на отдел „РК-Южна България“ гр. Пловдив – Христомир Копчев пристигнаха на място.
Два екипа от инспектори на ИАРА Стара Загора и Пловдив, съвместно с горски служители и представители на местното сдружение на любителите риболовци правят всичко по силите си да спасят рибата, останала на сухо.
Екипите на ИАРА, горски служители и любители риболовци ще продължат да охраняват реката от набези, до приключване на почистването в четвъртък.
Въпреки, че ИАРА не беше информирана своевременно за предстоящото спиране на водата, довело до създалата се ситуация, доц. Николов отбеляза, че са спасени над две хиляди бройки от ресурса от риба в реката, включително маломерна пъстърва, зарибявани по-рано тази и миналата година с парите на риболовците. Най-вероятно обаче, също толкова риба е била изядена от жителите на махалата.




Източник: ИАРА

Снимки:
    
Оцени публикацията:

Рейтинг nan от 0 гласували
Сподели публикацията:



Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE