03

фев

2020

Продължават масираните проверки на язовир Мандра

На 03.02.2020 г. през тъмната част на денонощието, след наблюдение, инспектори на ИАРА са забелязали неизвестни лица, които залагат мрежи във водите на язовир Мандра в района на „Столовата“, близо до село Дебелт. При приближаване на инспекторите, същите побягват. За часовия диапазон от 09:00 до 13:00 часа в същия район са извадени 4000 метра мрежи. Уловената в тях риба около 80 кг. от вида платика и сребриста каракуда е дарена на Социален патронаж град Бургас.

По-късно към 14:30 часа инспектори забелязват лодка, скрита в трастиката, в района на село Димчево. След извършване на съвместна проверка със служители на РУ на МВР, се установи, че плавателният съд е обект на кражба и е върната на собственика.

Служителите на ИАРА продължават засилените проверки и охраняването на язовир Мандра денонощно. Напомняме Ви, че във водите на язовира е разрешен единствено любителският риболов с 2 бр. въдици. Разпоредбите и условията за извършване на този вид риболов са посочени на гърба на билета за любителски риболов.


Оцени публикацията:

Рейтинг 5.0 от 1 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE