10

фев

2020

Продължават масираните проверки на язовир Мандра

След наблюдение, на 07.02.2020 г., във водите на язовир Мандра в района на „Столовата“, близо до село Дебелт инспектори на ИАРА  установиха мрежи с дължина около 4200 м., с размер на окото 10 см. Уловената в тях риба от вида платика, щука, шаран и бяла риба е върната обратно във водата. Мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител.

На 08.02.2020 г. в района на „Стената“ на язовир Мандра, в близост до село Димчево, след извършен оглед и проверка инспекотри на ИАРА откриха поставени в работно положение мрежи с дължина около 500 м. Мрежите са иззети с констативен протокол, а уловената в тях риба е освободена и върната обратно във водите на язовира.

На 09.02.2020 г. след извършен патрул във водите на язовир Мандра, са открити  около 1200 м. мрежи поставени в работно положение. Уловената в тях риба, около 150 кг. от вида сребриста каракуда и платика, е дарена на Социален патронаж град Бургас, а мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител. С цел спазване правилата за отговорен риболов и опазване на рибния ресурс, проверки на язовира ще се извършват ежедневно.

При съмнение за извършване на нарушения и нередности гражданите могат да съдействат като сигнализират на тел.112.


Оцени публикацията:

Рейтинг 5.0 от 1 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE