17

фев

2020

Засилени проверки от служители на ИАРА

През последните дни служители на ИАРА извършиха планирани проверки и проверки по сигнали на граждани.

На 15.02.2020 г. около 18:00 часа, след извършена проверка на язовир Мандра, в близост до моста след село Димчево беше открита мрежа около 100 м. поставена в работно положение. Мрежата е иззета с констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

На 16.02.2020 г. в 09:30 часа при рутинна проверка на езеро Вая е забелязане мрежа поставена в работно полужение. Мрежите с дължина 200 м. са извадени и иззети на съхранение с констативен протокол срещу неизвестен извършител. Не е установен улов на риба.
В часовия диапазон от 14:30 до 18:30 след извършен патрул по вода на язовир Мандра служители на ИАРА откриха 4 бр. хрилни мрежи с обща дължина около 250 м., поставени в работно положение в района на „Стерила“. Уловената риба от вида „сребриста каракуда“, около 10 кг. е върната обратно във водата.

В почивните дни, след подадени сигнали на тел. 112 инспектори на ИАРА извършиха проверка на язовир Порой и река Луда Камчия, село Листец. На язовир Порой са открити 3 бр. нерегламентирани мрежени уреди „кош“ за улов на езерен рак. На река Луда Камчия са установени и извадени от работно положение 7 бр. мрежи с обща дължина около 250 м. Акцията е извършена съвместно със служители на ОД на МВР гр. Айтос. За извършените проверки са съставени 2 бр. констативни протоколи срещу неизвестни извършители.


Оцени публикацията:

Рейтинг 5.0 от 1 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE