27

апр

2021

Масирани проверки на инспектори от РК Варна

След влязла в сила Заповед на министъра на земеделието, храните и горите, с която се забрана риболова в рибностопански обекти по чл. 3, ал. 1, т. 1 и т. 2 от Закона за рибарството и аквакултурите в периода на размножаване на рибите, инспектори на РК Варна извършиха множество проверки за спазване на въведената забрана.
На 21.04.2021 г. след продължително наблюдение с оптични уреди, служители на ИАРА град Варна забелязват лице, извършващо незаконен стопански риболов на язовир Цонево. Инспекторите изчакват бракониера да извади от язовира мрежите и да ги постави в лек автомобил. Лицето е спряно за проверка. В багажника на леката кола е открит чувал с мокрите мрежи. На лицето е съставен АУАН за нарушаване разпоредбите на ЗРА.
На 23.04.2021 г. в село Цонево е спрян автомобил с лица, извършващи превоз и търговия на риба от вида цаца и хамсия. При поискване на документи, шофьорът не предоставя удостоверение за регистрация на МПС по чл.246 от ЗВД, както и придружаващи декларация за произход и превоз съгласно изискванията по чл.46, ал.4 от ЗРА. На нарушителите е съставен акт. Рибата с общо тегло 35 кг. е дарена на Университетска болница „Света Марина“.





Снимки:
    
Оцени публикацията:

Рейтинг 5.0 от 1 гласували
Сподели публикацията:



Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE