12

май

2011

Рибовъдна ферма за дъгова пъстърва край река Тунджа ще бъде финансирана по ОП „Рибарство” Одобрената безвъзмездна финансова помощ е за над 1 млн. лв.

Компания „Хепи фиш” от гр. Нова Загора ще изгради рибовъдна ферма за отглеждане на дъгова пъстърва за консумация със средства от Оперативна програма „Рибарство”. Договорът по проекта е на обща стойност 1 825 761 лв. и е по мярка 2.1. „Производствени инвестиции в аквакултурата” от Оперативната програма. Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1 095 457 лв.

Рибовъдната ферма, ще бъде разположена в землището на с. Съдийско поле по поречието на р. Тунджа в непосредствена близост до реката.

С помощта на инвестицията ще бъдат изградени бетонови басейни в два комплекса – за отглеждане на пъстървов зарибителен материал и за отглеждане на дъгова пъстърва за консумация. Бенефициентът предвижда и изграждане на четири маточни басейна и санитарен басейн в оптимална близост до риболюпилния комплекс, към който ще бъдат прикрепени складови помещения, лаборатория, аптека, както и битов комплекс.

За отглеждане на рибата ще бъде използвана универсална интензивна технология.

Проектът трябва да бъде завършен през месец януари 2012 г., като с реализацията му ще бъдат открити 4 нови работни места.


Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE