05

май

2011

Общо над 900 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки по река Дунав, Черно море и язовирите “Искър” и “Студен кладенец”

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе съвместно със служители на Гранична полиция Русе са извършили проверка по река Дунав. При проверката в района на остров “Алеко” е заловен бракониер извършващ улов по време на Забраната за риболов. От нарушителя е конфискувана мрежа с дължина 70 метра и му е съставен акт за извършване на стопански риболов по време на забрана.

Край лимана на “Русенска корабостроителница” и гр. Мартен, инспекторите на ИАРА Русе са открили и извадили от Дунав 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 210 метра, както и един винтер. Риболовните уреди са били в работно положение. Те са иззети, а малкото количество риба в тях е върната във водата. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

Инспектори на ИАРА Добрич са извършили проверка по Черно море в района между Балчик и Албена. В резултат на проверката са открити 2 бр.

бракониерски мрежи с размер на окото 22 мм и обща дължина 200 метра, както и 15 бр. нерегламентирани риболовни уреди тип ”кош” за улов на попчета.

Мрежите и уредите са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители. Уловената риба попчета е освободена и върната в морето.

Проверка на язовир “Искър” са извършили инспектори от ИАРА София-област.

При проверката на язовира край вилната зона и в местността “Сухото дере” са открити и извадени бракониерски мрежи с обща дължина 400 метра. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в тях около 60 кг риба е иззета от инспекторите на ИАРА и дарена на Помощно училище - интернат “Никола Драмалиев” в Самоков.

По сигнал на граждани, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверка на язовир “Студен кладенец”. В района на село Островица, инспекторите са открили и извадили 50 метра бракониерска хрилна мрежа. Уловената в нея близо 6-7 кг риба /шаран, каракуда и червеноперка/ е освободена и върната в язовира.

Мрежата е конфискувана и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.


Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE