26

апр

2011

Сдружение “Черноморски изгрев” вече официално е риболовна браншова организация

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, съгласно заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов призна нова браншова организация в сектор “Рибарство”. Сдружение “Черноморски изгрев” вече е браншова организация за района на Варна и Добрич за подсектор “морски риболов”.

На официална церемония изпълнителният директор на ИАРА г-н Явор Недев връчи сертификатът за браншова организация на “Черноморски изгрев” на председателя на УС на организацията г–н Емил Милев. На събитието присъстваха г-жа Елиза Дилова, директор на Дирекция “Европейски фонд за рибарство” към ИАРА, г-н Борислав Стоянов, директор на държавното предприятие “Рибни ресурси”, както и г-н Димитър Димитров, юрист на “Черноморски изгрев”, и членовете на УС на “Черноморски изгрев” Йордан Харасимов, Мартин Парушев и Джемаледин Алиев.

«Сдружение “Черноморски изгрев“ е доказало дейността си в сектора и се надявам, като браншова организация да има още по-важна роля в защита интересите на рибния бранш у нас и по-специално на морския риболов», заяви Явор Недев по време на официалната церемония.

«Без съмнение “Черноморски изгрев“ ще бъде коректив на дейността на ИАРА и смятам, че както до сега можем да си сътрудничим в решаването на основни проблеми, за да постигнем по-добро развитие на сектор “Рибарство” », допълни Явор Недев.

Представителите на “Черноморски изгрев” благодариха за подкрепата и усилията на екипа на ИАРА във връзка с признаването на сдружението за браншова организация.

“Черноморски изгрев” е първата в България изцяло риболовна браншова организация, която ще помага на рибарите за подобряване на дейността и статута им, както и за усвояването на средства от Оперативна програма “Рибарство”, заяви г-н Димитър Димитров, юрист на “Черноморски изгрев”.

Признаването на Сдружение “Черноморски изгрев” за браншова организация стана със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по смисъла на Регламент (ЕО) № 104/2000 на ЕС и съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.Снимки:
  
Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE