01

юли

2022

Заместник-министър Неков с работно посещение в Бургас и Несебър

Заместник-министърът на земеделието д-р Момчил Неков проведе работна среща в Бургас. Той посети сградата на централното управление на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), където беше посрещнат от Изпълнителния директор на агенцията Христо Панайотов.
Последва и среща на зам.-министър Неков с ръководството на ИАРА, на която бяха обсъдени бъдещи технически подобрения и улеснения за инспекторите при осъществяване на дейност контрол.
„Хубаво е когато правим посещения да се виждаме. Това показва, че има диалог, синхронизация и уважение. Когато става въпрос за мениджмънт, координация и управление, прекият контакт с хората е от изключително значение, защото в противен случай информацията не протича по най-правилния начин“, каза Неков пред ръководството на ИАРА.
Зам.-министър Неков също сподели, че за следващия програмен период от 5 години е заложен бюджет от 35 милиона лева, 15% от които ще бъдат насочени директно към ИАРА за подпомагане изпълняването на контролните функции – в това число закупуване на различен вид техника и дронове.
Последва посещение на зам.-министър Неков на пристанището в Несебър, където заедно със служители на ИАРА беше направена инспекция на риболовен кораб. Неков се срещна и с местни рибари, които му споделиха за проблемите, пред които браншът им е изправен.
С патрулен катер ИАРА 3, зам.-министър Неков обходи акваторията между Несебър и в.с. Елените, като нарушения не бяха констатирани.


Източник: ИАРА

Снимки:
    
Оцени публикацията:

Рейтинг nan от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE