28

окт

2022

Изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Ваня Стаматова откри осмата годишна среща на Националната рибарска мрежа

Изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Ваня Стаматова бе специален гост и откри осмата годишна среща на Националната рибарска мрежа. Събитието се проведе в конферентна зала в „Гранд хотел Пловдив“ и бе организирано от Звеното за подкрепа на Националната рибарска мрежа съвместно с Дирекция „Морско дело и рибарство“ в Министерството на земеделието – Управляващ орган (УО) на Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014 – 2020 г.

„На първо място искам да благодаря на екипа на Националната рибарска мрежа за поканата да участвам в този интересен форум. Отскоро съм изпълнителен директор на ИАРА и това е първата годишна среща, на която присъствам. Надявам се да имаме още полезни инициативи. За мен форматът и тематиката на форума са изключително интересни. Виждам, че специално място се обръща за ролята на жените в аквакултурите. Надявам се на бъдещо ползотворно сътрудничество с рибарската мрежа“, каза доц. д-р Стаматова.

Темата в първия ден (четвъртък) от годишната среща бе „Социално включване, добавена стойност и промотиране на териториите“ и бе структурирана в четири пленарни сесии. Първи панел имаше за цел да запознае участниците с приоритетни направления в рибарството – аквакултура, риболов, преработка, добавена стойност/пазари. Втората панелна сесия бе посветена на социалното включване – жените и уязвимите групи в Синята икономика, като представи и икономически дейности, водещи до засилено участие на жените. Третият панел от програмата представи европейски инициативи за популяризиране на ролята на жените в Синята икономика. Важен акцент в програмата бе и четвъртият панел, който представи туризмът като съществен елемент на Синята икономика в България.

Обществените обсъждания продължиха и в петък със заседание на Тематична работна група „Сътрудничество“ на тема: „Предизвикателства при планирането на следващия програмен период“.

 


Източник: ИАРА

Снимки:
   
Оцени публикацията:

Рейтинг nan от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE