08

апр

2011

Над 1,3 км бракониерски мрежи са иззети при проверки на водоеми в страната При проверките, инспекторите на ИАРА са съставили 8 акта на нарушители, за риболов без билет

По сигнал за бракониерски набези от гражданин, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище съвместно със служители на РУ “Полиция” Търговище са извършили проверка на язовир “Съединение”. При проверката на язовира са открити и извадени 300 метра бракониерски мрежи. В тях е имало уловена около 10 кг риба /червеноперка, таранка и платика/, която е освободена и върната във водата. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

В тъмната част на денонощието, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен са извършили проверка по суша и вода на язовир “Тича”. В района на село Кьолмен и село Ловец са открити и извадени 6 бр.

бракониерски мрежи с обща дължина 520 метра. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите на ИАРА са успели да върнат във водата близо 30 кг от уловената риба.

Останалата част от 15 кг риба /уклей/ е дарена на Социалния патронаж към Община Велики Преслав.

Инспектори на ИАРА Русе съвместно със служители от ИАГ Русе са провели акция по река Янтра. Проверката е започнала от землището на с. Ценово и е продължила до устието на река Янтра в река Дунав при с. Кривина.

Инспекторите на ИАРА са открили и иззели 6 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 150 метра и 6 бр. винтери. Незаконните риболовни уреди са конфискувани и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

Проверка на яз. “Огоста” са извършили инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана. Инспекторите са открили и извадили от язовира 7 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 300 метра. Мрежите са били в работно положение. Уловената в тях 3 кг риба /уклей и костур/ е върната в язовира. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от ИАРА Враца и служители на Гранична полиция Козлодуй са извършили съвместна проверка по река Дунав и река Огоста. Проверката по Дунав е била в района на Оряхово и Козлодуй. На речен километър 698 в района на Козлодуй, инспекторите на ИАРА са открили и извадили 4 бр. лави кърмаци с по 70 куки всяка. Кърмаците са били с обща дължина 400 метра и с общо монтирани на тях 280 куки. Незаконните риболовни уреди са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

В хода на акцията са проверени и 40 любители риболовци по река Дунав и река Огоста. Инспекторите са съставили един акт на нарушител на р. Огоста за риболов без билет. Служителите на ИАРА Враца са проверили и два магазина за продажба на риба в Козлодуй. При тяхната проверка не са констатирани нарушения.

Проверки по водоеми и язовири в Хасковска област са извършили инспектори на ИАРА Хасково. На язовир “Ивайловград”, инспекторите са открили и иззели 2 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 100 метра. Уловената в тях около 10 кг риба /каракуда/ е освободена и върната във водата. От река Марица в района на Свиленград са иззети 2 бр. винтери. Всички незаконни риболовни уреди са конфискувани и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители. При проверка на яз. “Тракиец” и на водоеми в района на община Минерални бани, служителите на ИАРА Хасково са съставили 7 акта на риболовци за улов без билет.


Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE