16

дек

2022

Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден

Проверки на 1084 търговски обекти за риба и рибни продукти на територията на цялата страна са извършени от инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в навечерието на празника Никулден, в периода от 20.11 до 7.12.2022 г. От тях 331 са съвместните проверки с инспектори от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Съставени са общо 19 акта за установяване на админситративни нарушения (АУАН).

Данните бяха обобщени по време на работна среща в централата на ИАРА в Бургас. Участие в нея взеха изпълнителният директор на ИАРА доц. Ваня Стаматова, представители на агенцията, представители на ОДБХ – гр. Бургас, ОДБХ – гр. Варна, ОДБХ – гр. Добрич, както и представител на централното управление на БАБХ.

„За пореден път показахме, че с колегите от БАБХ имаме отлична координация и умения за работа в екип. Засилените проверки около Никулден и резултатите от тях са доказателство за това. Надявам се подобни работни срещи да се превърнат в добра традиция“, коментира доц. Стаматова.


Източник: ИАРА

Снимки:
 
Оцени публикацията:

Рейтинг 5.0 от 1 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE