24

фев

2023

Проверките на ИАРА в цялата страна продължават

Проверките на ИАРА в цялата страна продължават, има установени нарушители

Служители от сектор „Рибарство и контрол“ град Добрич, съвместно с представители на РИОСВ, извършиха проверка по вода на езеро „Дуранкулак“ с патрулна лодка „ИАРА 30“. По време на проверката са установени и извадени от работно положение 20 броя винтери без улов в тях. Уредите са иззети за унищожаване.

При извършена проверка на река „Голяма Камчия“ от служители на сектор „Рибарство и контрол“ град Шумен, с помощта на контролните органи на МВР и любители рибари, в горното течение на реката, близо до село Менгишево, общ. Върбица, бяха установени и заловени лица извършващи нерегламентиран риболов със забранен уред „серкме“. На лицата бяха съставени 2 броя АУАН (Акт за установяване на админситративно нарушения) по чл.39 а, ал.1 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите). ИАРА апелира любителите риболовци да спазват Закона за рибарство и аквакултури и да се стремят към опазване на рибния ресурс.

При извършена рутинна проверка по вода от служители на сектор „Рибарство и контрол“ град София на язовир „Искър“ бяха открити и извадени 1 брой мрежа с дължина 50 м и 4 броя маломерни мрежени уреди тип „цапало“ без улов в тях. Уредите са иззети за унищожаване.


Източник: ИАРА

Снимки:
     
Оцени публикацията:

Рейтинг 5.0 от 1 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE