07

март

2023

Проверки на служители на ИАРА в Плевен, Монтана и Сливен, има съставени актове

При извършена проверка на служители от сектор „Рибарство и контрол“ град Плевен на река Вит, е открита хрилна мрежа, поставена в работно положение с улов на риба от вида шаран – 30 кг. Мрежата е извадена за унищожаване, а рибата освободена и върната обратно във водата.

При друга проверка на служители от сектор „Рибарство и контрол“ град Плевен на р. Дунав, при р.к .640-635, са открити и извадени от водата 3 броя парагади (герими) с обща дължина 450 м и 120 броя куки. Съставен е и 1 брой АУАН (Акт за установяване на админситративно нарушения) на риболовец, извършващ стопански риболов без необходимите документи по чл.17 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите).

При проверка на служители на ИАРА на река „Огоста“ в град Монтана, при действаща забрана за задържането при улов на балканска пъстърва (заповед РД-09-69/2019 г.), е установено лице, уловил и задържал 3 броя балканска пъстърва. Съставен е АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) по чл. 30, ал. 3, т. 1 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите). 

При проверка от служител на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ град Сливен и доброволен сътрудник на ИАРА, на територията на яз. „Жребчево“ бе заловено лице превозващо  мрежи тип „сетка“ с лек автомобил над ТК „Белия дом“.  Иззети са 6 броя мрежи с обща дължина 390 м. Уловената в мрежите риба от вида  платика – 20 кг. е освободена и върната обратно във водата. Съставен е 1брой АУАН (Акт за установяване на админситративно нарушения) по чл. 39а ал.2 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите).


Източник: ИАРА

Снимки:
       
Оцени публикацията:

Рейтинг 5.0 от 1 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE