31

март

2011

600 метра бракониерски мрежи са иззети от язовирите “Студен кладенец” и “Копринка”

По сигнал от любители риболовци, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали съвместно със служители на “Жандармерия” Кърджали са извършили проверка на язовир “Студен кладенец”.

При проверката на язовира са открити и извадени общо 300 метра бракониерски мрежи. 150 метра са извадени, край еленовото стопанство, а останалите 150 метра мрежи край село Широко поле. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. В мрежите е нямало уловена риба, тъй като инспекторите на ИАРА своевременно са реагирали на сигнала и мрежите са иззети непосредствено след пускането им в язовира.

Проверка на яз. “Копринка” са извършили инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора. Инспекторите са открили и извадили от язовира 300 метра бракониерски мрежи. Мрежите са били в работно положение в местността “Семитлерският ръкав”. В тях е имало уловена около 40 кг риба / предимно каракуда/, която е освободена и върната във водата. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.


Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE