12

дек

2012

Мобилна група на ИАРА и служители от Агенция Митници - Русе са хванали на Дунав мост лице, превозващо незаконно над тон риба

Специализирана мобилна група на ИАРА и служители от Агенция Митници - Русе са извършили късно вечерта акция на Дунав мост за нерегламентиран превоз на риба. При акцията е спрян за проверка микробус “Мерцедес – Вито” със силистренска регистрация, който се е движел от България за Румъния. Микробуса е собственост на фирма ЕТ “Поп- 90 Комерс” - Тутракан. При огледа на микробуса е установен превоз на голямо количество риба. Превозвана е 1180 кг. риба /каракуда и платика/ без никакви документи.

Контролните органи са съставили акт на шофьора на буса с инициали Г.И.Г за нерегламентиран превоз на риба без документи.

Представителите на мобилната група на ИАРА са извикали служители от Областна Дирекция на Агенция по безопасност на храните – Русе, за да може рибата да бъде иззета и установено дали да бъде дарена. В последствие рибата е предадена за дарение на Хранителна банка.Снимки:
  
Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE