11

яну

2013

Хванати са лица, превозващи незаконно 1,5 тона риба при акция на мобилна група на ИАРА, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” Варна и полицаи Рибата е била предназначена за незаконен износ в Румъния

Специализирана мобилна група на ИАРА, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” Варна и служители на ОД “Полиция” Варна хванаха 1,5 тона риба, предназначена за незаконен износ в Румъния.

Съвместната акция за нерегламентиран улов и превоз на риба е ръководена от Георги Михайлов, началник отдел Регионален център “Рибарство и контрол” Североизточна България.

Двамата нарушители са хванати в покрайнините на Варна, където превозваната риба е трябвало да бъде прехвърлена в друг микробус, собственост на румънски граждани и изнесена за град Мангалия.

Инспекторите на ИАРА са установили, че рибата няма никакви документи, буса няма документи, не е лицензиран и не е специализиран за превоз на риба.

Рибата е бракониерски улов от езеро “Мандра” край Бургас.

За да избегнат писането на актове, нарушителите са предложили подкуп около 200-300 евро на инспекторите на ИАРА, като са казали, че може и още да им дадат.

На нарушителите от Бургас са съставени актове за нерегламентиран превоз на риба и липса на документи за произход на рибата.

Рибата ще бъде дарена на социални домове и патронажи в региона, след като е установено, че е годна за консумация.


Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE