20

май

2014

Хванати са двама бракониери на река Дунав в района на с. Вардим при съвместна акция на инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Велико Търново, горски от ДГС – Свищов и служители на Гранична полиция, Криминална полиция и РУ „Полиция“ - Свищов

Хванати са двама бракониери на река Дунав в района на с. Вардим при съвместна акция на инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Велико Търново, горски от ДГС – Свищов и служители на Гранична полиция, Криминална полиция и РУ „Полиция“ - гр. Свищов.

Акцията е в резултат на сигнали за бракониерски улов и нерегламентирана продажба на риба. В резултат на няколкодневни наблюдения на брега на река Дунав при с. Вардим са заловени 2 лица, които стоварват от лодка улов от риба и го претоварват в неспециализиран бус. Едното лице е от с. Вардим, Свищовско, а другото от Русе. Нарушителите са задържани от органите на реда и срещу тях сигурно ще бъде образувано досъдебно производство.

От тях са иззети лодка с извънбордов двигател, която е на съхранение в склад на ИАРА Велико Търново, бус, който е задържан от полицията, 15 бр.

мрежи с обща дължина 1350 метра и 282 кг. риба от видовете толстолоб, сом, шаран, бяла мрена и амур. Рибата е на отговорно пазене във фризерите на ДГС - Свищов.Снимки:
   
Оцени публикацията:

Рейтинг 5.0 от 2 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE