20

май

2014

Заловени са трима бракониери и са иззети общо 700 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загора и Плевен

Заловени са трима бракониери и са иззети общо 700 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загора и Плевен.

Инспектори от отдели “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили планирана проверка на язовир „Копринка“. В местността „Дунавски ръкав“ са заловени две лица, които извършват нерегламентиран стопански риболов, посредством хрилни мрежи. На бракониерите са съставени 2 акта за нерегламентиран риболов, нарушаващ разпоредбите на Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. От тях са иззети 200 метра хрилни мрежи, уловената 5 кг. риба от видовете каракуда, червеноперка и костур е върната обратно във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверка по река Дунав в района на гр. Белене. Извадени са от водата заложени бракониерски мрежи с обща дължина 500 метра. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената около 3 кг. риба /шаран и платика/ е върната обратно във водата. В процеса на проверката, инспекторите са заловили и лице, извършващо стопански риболов без разрешителни. На нарушителя е съставен акт, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.


Оцени публикацията:

Рейтинг 5.0 от 3 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE