13

юни

2014

2060 метра бракониерски мрежи за улов на калкан са иззели инспектори на ИАРА Бургас и Добрич при проверки по Черно море

2 060 метра бракониерски мрежи за улов на калкан са иззели инспектори на ИАРА Бургас и Добрич при проверки по Черно море.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас за периода от 6 юни до 11 юни 2014 г. са извършили проверки за улов на калкан по време на забраната в района на гр. Царево, Ахтопол, Синеморец, Резово, Ахелой и Поморие. При проверките са иззети общо 1500 метра бракониерски мрежени уреди за улов на калкан с размер на окото 400 мм. Установеният улов от калкан от 13.800 кг. е освободен и върнат обратно в морето. Мрежите са иззети и са на съхранение в склад на ИАРА Бургас. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни нарушители.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверка в акваторията на Черно море в района на гр.Балчик и с.Кранево.

Открити са заложени в работно положение 7 бр. бракониерски мрежи за улов на калкан с обща дължина 560 метра. Уловът от 3 бр. калкан е върнат във водата. Мрежите са иззети и в последствие ще бъдат унищожени. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител.Снимки:
  
Оцени публикацията:

Рейтинг 5.0 от 1 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE