17

септ

2014

Разрешава се любителския риболов в определени зони на язовир „Цанков камък“

Със Заповед на министъра на земеделието и храните Васил Грудев се разрешава любителския риболов в определени зони на язовир „Цанков камък“.

Любителски риболов може да се извършва на язовир „Цанков камък“ на брега на следните зони: - залива в местността „Стомановска спирка“; - залива в местността „Минзухарово“; - залива в местността „Посестра“; - от влива на река Въча по десния бряг на язовира до местност „Вълчи скок“; - от влива на река Девинска по левия бряг на язовира до нос „Кръстец“; - участъка между вливането на реките Девинска и Въча.

Припомняме, че със Заповед от 25.02.2014 г. , касаеща налагането на ограничения в риболова през 2014 г. в определени рибностопански обекти или в зони от тях, на язовир „Цанков камък“ любителския риболов беше забранен в цялата акватория до моста на гробищен парк „Девин“ и до моста на местността „Забрал“.

По предложения и настояване на любители риболовци и сдружения за риболов за разрешаване на любителския риболов на язовир „Цанков камък“ се предприеха действия и стъпки по изменения и допълнения на предходната Заповед, които вече са факт.

На интернет страницата на ИАРА www.iara.government.bg в раздел „Уведомления“ е публикувана Заповедта на министъра.


Оцени публикацията:

Рейтинг 4.7 от 6 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE