28

апр

2015

ИАРА-Благоевград извърши проверка по течението на река Струма за спазването на забраната за риболов

Служителите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури –Благоевград извършиха проверка по течението на р. Струма, обхващаща общините -Благоевград, Симитли, Кресна, Сандански и Петрич, по повод спазване на забраната за риболов. Проверени са както цялото течение на река Струма, така и основните десни притоци, в които на този етап навлизат пасажи от скобар. Извършени са проверки и на язовирите Самуилово, Помпата, Валтата и Градина, които са често обекти на бракониерски набези. По притоците реките Струмешница, Гегинска, Лебница, Драката и Железнишка, не са открити бракониери и не са открити съоръжения за отклоняване и улов на пасажите от скобар и речен кефал.

При проверката са съставени три акта за установяване на административно нарушение. Конфискувани са риболовните уреди на извършващите незаконен риболов в забранения участък.

За осигуряване нормалния дебит и свободната миграция на рибата в размножителния , Агенцията извършва и съвместни проверки с контролните органи на Басейнова дирекция Западнобеломорски район – Благоевград на водовземните съоръжения на МВЕЦ в диапазона до 1500 метра надморска височина, функционалността на рибните проходи към тях и подсигуряване на оптималния воден отток за сезона.


Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE