12

март

2016

ИАРА и Централна рибно-опазваща организация ще си сътрудничат в борбата с бракониерския риболов

 

ИАРА и Централна рибно-опазваща организация ще си сътрудничат в борбата с бракониерския риболов. Това стана ясно по време на среща между представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Централна рибно-опазваща организация.

„За да прекратим бракониерството трябва да обединим усилия и да работим заедно“, заяви заместник-изпълнителният директор на ИАРА д-р Галин Николов. Той допълни, че сътрудничеството на двете структури ще осигури на членовете на Централна рибно-опазваща организация да бъдат в тесен контакт със служители на Агенцията като подават сигнали и имат възможност да вадят бракониерски мрежи от язовирите.

„Надявам се, работейки в тясно сътрудничество и комуникация с Организацията, резултатите да бъдат по-добри. Когато сме обединени работим най-ефективно“, каза още д-р Николов. Той призова представителите на Организацията да дадат предложения и във връзка с предстоящите промени в Закона за рибарството и аквакултурите. Те от своя страна изразиха готовност за работят съвместно с ИАРА, за да има достатъчно риба в язовирите и да може любителите риболовци да продължат своето хоби.

От декември 2015 г. до края на февруари 2016 г. на територията на язовир „Жребчево“ има съставени 8 бр. констативни протоколи, 6 бр. АУАН и са конфискувани 920 м мрежи. За същия период на територията на язовир „Копринка“ са съставени 5 бр. констативни протоколи и са конфискувани 800 м мрежи.

На срещата присъстваха и директорът на Главна дирекция “Рибарство и контрол” Тодор Ангелов и началникът на Oтдел “Рибарство и контрол – Южна България” Христомир Копчев.Снимки:
 
Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE