11

март

2016

Служители на ИАРА иззеха 465 кг. калкан за месец

 

От средата на месец февруари до момента служители на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури са иззели 465 кг. калкан при проверки в страната. След получен сигнал от дежурни служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ в района на ГКПП Лесово, за извършван нерегламентиран превоз с лично транспортно средство от територията на страната в посока за Република Турция, на значително количество квотиран вид риба от вида „калкан“ , служители от териториалното звено в гр. Ямбол, отдел „Рибарство и контрол – Южна България“, са установили превоз на риба в охладено състояние, при което превозваното количество риба (79 бр. калкан, с общо тегло от 218 кг.), съхранявана  в две чанти, се извършва с т.нар. „неспециализирано транспортно средство“. При проверката, служителите на ИАРА са съставили констативен протокол и акт за установяване на административно нарушение.

При друга проверка на спрян от полицията автомобил във Варна, е констатирано наличие на калкан. След извършване на контролно измерване и изтегляне на калкана се установява, че превозвания 233,700 кг. калкан е без необходимите документи по ЗРА, както и че превозното средство е без лиценз по Закона за ветеринарномедицинската дейност. На водача на автомобила. е съставен акт за нарушение. Иззетото количество риба е унищожено, съгласно изискванията на БАБХ.

 

4, 200 кг. риба от вида калкан е иззета и при проверка на испектори на ИАРА Бургас в акваторията на Черно море. В района на село Крапшец служители на Агенцията ИАРА Добрич са иззели 9 кг. риба, отново от вида калкан. При тази проверка е  установено, че лицето не притежава специално разрешително за улов на квотиран вид риба и извършва стопански риболов с немаркирани калкански мрежи, за което му е съставен акт.


Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
 
22 Mar 2016
и къде отива този калкан да питам аз ?
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE