25

юли

2016

Янчо Янев: ИАРА извършва засилени проверки в Черно море

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извършва засилени проверки в Черно море. Това заяви изпълнителният директор на ИАРА Янчо Янев, който взе участие в кръгла маса на тема „Смъртността на делфините и влиянието на риболова върху популацията им“, която се проведе в град Бургас. Той подчерта, че към момента няма констатиран улов на делфини.

„ От началото на годината инспекторите на Агенцията са извършили 3954 проверки в Черно море. От тях 489 са на улов на калкан”, уточни Янев. По време на срещата стана ясно, че рибарската общност у нас няма вина за зачестилите случай на мъртви делфини.

Янчо Янев припомни, че предстоят да бъдат направени промени в Закона за рибарството и аквакултурите. „По време на работна група тази седмица с бранша ще обсъдим измененията”, каза още той. Янев подчерта, че на срещата ще бъдат поканени и представители на неправителствения сектор.

Във форума участие взеха и представители на Министерството на околната среда и водите, Гранична Полиция и неправителствени организации.


Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE