11

авг

2016

Инспектори от ИАРА разкриха незаконен улов на голямо количество черноморска мида и риба

Незаконен улов на 1600 кг. черноморска мида и 47  кг. риба разкриха инспектори от Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури /ИАРА/ през последните седмици. На нарушителите са наложени санкции, а риболовните им уреди са иззети.

Служителите на сектор РК Бургас и служители на  РДГП гр.Бургас са съставили три акта за установяване на административно нарушение за незаконен улов на 600 кг черноморска мида в района на квартал Крайморие  в Бургас.

На път за каменната  кариера в местността  „Ченгене скеле“ е спрян за проверка автомобил, превозващ  1000 кг. черноморска мида без да притежава документи за произход и превоз. Автомобилът не е регистриран в ОДБХ.

И в двата случая мидите са върнати обратно във водата.

В резултат на нощни проверки по язовирите са разкрити редица случаи на незаконен улов, а рибата е върната обратно във водата.

В хода на една от тези проверки в язовир „Александър Стамболийски“ инспектори на „РК“ ИАРА Габрово,отдел“Централен Дунав“- Русе са открили  30 кг. незаконно уловена риба и иззели  хрилни мрежи.

Инспекторите на ИАРА и Зонално Жандармерийско управление – Кърджали  са заловили  и санкционирали двама нарушители, извършващи стопански риболов на язовир „Студен кладенец“ в местността „Средна Арда“. Иззети са 100 метра хрилни мрежи, а уловената в тях 17кг. бяла риба е дарена на Дом за медико-социални грижи за деца град Кърджали.

По сигнал инспектори от /ИАРА/ – гр.Пловдив  извършиха проверка   и на р.Стряма – с.Войнягово до рибовъдно стопанство „Бяла Река“. При проверката са открити две лица с инициали  Х.П. и С.Ц., които са ловяли риба със забранен риболовен уред – серкме. Едното от лицата   Х.П.   се е  опитало да възпрепятства  проверката и е започнало саморазправа със проверяващите органи от ИАРА „РК“ Пловдив.

ИАРА ще продължи да упражнява строг контрол над язовирите с цел да предотврати опитите за незаконен улов.


Оцени публикацията:

Рейтинг 0.0 от 0 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE