-->
Такъми Платика
Категории
ВНИМАНИЕ: Авторски права! Прочети повечеНаименование: Платика
Други названия: дунавска платика
Латинско наименование: Abramis brama

Такъми

НА ЛЕКО ще ни е нужен дълъг телескоп. Ако ще работим без водачи и съответно макара, той трябва да е с дължина от 5–6 метра. Ако ползваме телескоп с водачи и макара е нужен за залагане в гьол.
Основното влакно трябва да е от 0,12 до 0,14. Поводът е фин между 0,08 и 0,10.
Плувката трябва да е със средна дължина, подвижна и с едно закрепване в долния край. Утежняването става, чрез комбинация от разсредоточени сачми. Най-долната трябва да е на 40 сантиметра от куката. Платиката се храни с главата надолу, затова е важно изпълнението. Междинните се поставят една след друга на разстояния от 50 см и идва ред на главното утежнение.
Куките е добре да са бели, остри и прави с номерации от №18 до №14.
НА ТЕЖКО платиката се лови рядко. Прътът трябва да е дънаджийски. Триметров прът ни трябва ако ще замятаме много на далеч. Основното влакно е подходящо с размери от 0,22 – 0,24, а поводът тънък. Платиката не е обект за риболов на тежко, тя се улавя странично, на едно с каракудата, например.
Възможен риболов в следните водоеми:

яз. Искър, яз. Въча, яз. Дъбника, яз. Огоста, яз. Жребчево, яз. Сопот, яз. Тича, яз. Горни Дъбник, яз. Копринка, яз. Мандра, яз. Ковачица, яз. Кула, яз. Белокопитово, яз. Съединение, яз. Белкопитово, яз. Долни Богров - платен, яз. Душанци, яз. Овчарица, яз. Панчарево, яз. Пасарел, яз. Цонево, яз. Челопечене, яз. Чепинци, яз. Черногорово, яз. Шаново

Оцени публикацията:

Рейтинг 4.8 от 4 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:
ВНИМАНИЕ: Авторски права! Прочети повече
Харесайте ни във Facebook!
Скрий - Вече харесвам naRiba.com