ПРИНЦИПИ

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Заключено

ПУСКАТЕ ЛИ ХВАНАТАТА РИБА

1. ДА
50
25%
2. НЕ
25
13%
3. Пускам една част, другата я оставям за консумация
122
62%

Общо гласове: 197

Аватар
RibaRiA
новобранец
новобранец

Мнение от RibaRiA »

Ако съм хванал малко(недостатъчно за синията) ги давам на някой риболовец,които видя на реката.Маломерни от рода на сом и щука,скобар,шаранчета ги слагам в живарника(според случая) и после ги пренасям в друг водоем.Това го правя редовно,с цел завъждане на един вид изчезнал от една река в друг.Многото улов го прибирам,но напоследък все ми убягва такъв.Доста намаля рибата из реките които най-редовно обикалям.Доста големи станаха щуките в един водоем от такова мое пускане(за една зима пуснах около 40-50 по 30-тина сантиметра).Рекорда хванат там е 9 кг,а аз още не съм се записвал на този водоем с щука.
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Павел Иванов написа:Принцип - на свободен риболов пускам маломерките и гледам да спазвам законоустановените норми !
Принцип - на платен гьол съм отишъл все едно до супера отсреща и съответно другият принцип не важи !
Че и аз така :D :wink:
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

vIdRaTa написа:
Павел Иванов написа:Принцип - на свободен риболов пускам маломерките и гледам да спазвам законоустановените норми !
Принцип - на платен гьол съм отишъл все едно до супера отсреща и съответно другият принцип не важи !
Че и аз така :D :wink:
И на платен гьол пускам маломерките , имало е случаи да ги прибирам и да зарибявам неплатени гьолове :D Имал съм и фрапиращ случай дето арендатора идва и ми казва да не пускам маломерни шаранчета , щото "партидата" била "засечена" и щели да си останат малки , трябвало да се разчистят :roll: От там нататък на платения гьол и аз гледам като на супермаркет 8) Ако се плаща и рибата се съобразявам с това -да ми остават повече пари за такъми , захранки , транспорт , а не" да тъпча на мазна патка , мас отзад" :D
Изображение
Miro Ni4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Miro Ni4ev »

IDA написа:Имал съм какви ли не куриози по платените гьолове, включително и да ловя на платени и после да зарибявам от там неплатени(предмет на строга тайна 8) 8) 8) )
А бре човеко а що разбунтува фишинг манията, що не пусна това кратко изречение а се представяше там по един начин а тука по друг.
там-буркани и т.н.
тук-нормална анкета и отношение
:lol: :lol: :lol: :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

shtuka написа:
IDA написа:Имал съм какви ли не куриози по платените гьолове, включително и да ловя на платени и после да зарибявам от там неплатени(предмет на строга тайна 8) 8) 8) )
А бре човеко а що разбунтува фишинг манията, що не пусна това кратко изречение а се представяше там по един начин а тука по друг.
там-буркани и т.н.
тук-нормална анкета и отношение
:lol: :lol: :lol: :lol:
И там и тук съм с един и същи ник , профил и аватар , пък и човека (аз) е един и същи , темата тук съм си я турил от снощи като подпис там!!!! И в двата форума съм с едни данни , а не в един форум с две , предпочитам да споделям това което знам и мога тук , в този форум- за сега; там гумените глави като понамалеят и "хардлайнерите" на рилийзинга като горе-долу схванат за какво става дума в главата в джоба и в " обичайната" практика на средностатистическия риболовец в БГ. , може би ще си попроменя отношението. Така стоят нещата , специално за мен , а предполагам и за доста от колегите които пишат или не пишат( изключвам бракониерската членска маса и в двата форума , има я , няма как да я няма с цел -информация).
Модераторите и администраторите там- ми да хвърлят по едно око как тематично и изчистено е направен сайта тук , и като пиша на някой ЛС. , че искам някаква промяна в Анкета , например, за което сайта не ми дава опция- да се оправят в края на краищата!!!!!
п.п. в момента на постване на този пост , той ми се добавя към линка на подписа ми там , така че на си го броя да е в сферата на интригите
Поздрави!
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Е , точно днеска , с един от колегите имахне "философски" спор за тройните куки или за така наречените "тройки" , сега умувам в кой точно подфорум да пусна тема за разнищването на този въпрос , така че темата да си е на мястото!!!! А именно кои куки , кога и за какво се ползват , не само съобразено със закона а и от хуманна по отношение на рибоците гледна точка!!!! Бих помолил някой от Модераторите да пише в кой подфорум да пусна темата , стеава въпрос и за жива стръв , и за нежива стръв и за изкуствени примамки.
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Брат,мисля,че колкото мо малко има такива теми по добре,понеже се повтаряме.Относно тройките,просто обърках двата члена а те са:АЛ.24 гласи-в разришените язовири и река Дунав за любителски риболов е позволено до 3 въдици с 2 куки единични,двойни или тройни.Другия не си спомням кой беше пише,че е забранено търмъченето
(косенето) независимо от вида на куките.Това е по закон.А по морал и съвест,за мен тройката е неспортсменско.Ще кажа защо.Понеже когато ловим риба която се групира на стада мине през захраненото петно,тя винаги увлича плувката,дали ще закачи влакното или тройката се регистрира уж кълване и от там следва рязко дърпане и засечка.Точно тука при рязкото дърпане вече се нарушава даже и закона,но границата между законно и незаконно толкова малка,че трябва сами да преценим кое е правилно за нас и рибите.Относно бедните в държавата,няма такива,има мързеливи и работливи.А относно тройки на изкуствени примамки е тъпо да се сравнява с другия риболов.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

snegk написа:Брат,мисля,че колкото мо малко има такива теми по добре,понеже се повтаряме.Относно тройките,просто обърках двата члена а те са:АЛ.24 гласи-в разришените язовири и река Дунав за любителски риболов е позволено до 3 въдици с 2 куки единични,двойни или тройни.Другия не си спомням кой беше пише,че е забранено търмъченето
(косенето) независимо от вида на куките.Това е по закон.А по морал и съвест,за мен тройката е неспортсменско.Ще кажа защо.Понеже когато ловим риба която се групира на стада мине през захраненото петно,тя винаги увлича плувката,дали ще закачи влакното или тройката се регистрира уж кълване и от там следва рязко дърпане и засечка.Точно тука при рязкото дърпане вече се нарушава даже и закона,но границата между законно и незаконно толкова малка,че трябва сами да преценим кое е правилно за нас и рибите.Относно бедните в държавата,няма такива,има мързеливи и работливи.А относно тройки на изкуствени примамки е тъпо да се сравнява с другия риболов.

Чл. 37. Забранява се извършването на стопански и любителски риболов в обектите по чл. 3, ал. 1 чрез косене (търмъчене).
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

snegk написа:за мен тройката е неспортсменско.
И при тапата за щука ли? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Miro Ni4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Miro Ni4ev »

GODzillata написа:И при тапата за щука ли? :roll:
Я имало и тапи направени специално за мен :lol: :lol: :lol:
От въпроса ти да разбирам ли че може и косиш с тапа за щука :?:
Иначе няма как да е забранена :!:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Пак извъртяхте темата!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Преди две години мой приятел и наш колега беше на гости няколко месеца Канада . Като се прибра ми подари една нова блесна- МЕПС , с единична кука- там тройките били забранени , на блесни , на воблери и вобще. Тук , риболова с изключение на косенето е разрешен.В Канада , там където е бил , до колкото разбрах има регламент че от този или онзи вид сьомга можеш да задържиш за консумация определен брой за сезона когато улова на съответния вид е разрешен. И много , ама много здрав контрол от страна на властите!!!
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

shtuka написа:
GODzillata написа:И при тапата за щука ли? :roll:
Я имало и тапи направени специално за мен :lol: :lol: :lol:
От въпроса ти да разбирам ли че може и косиш с тапа за щука :?:
Иначе няма как да е забранена :!:

Опа, по добре постни целия цитат отколкото да се заяждаш с хората.Не изкривявай постовете на хората, че ми е писнало от интриги и простотии.За сега си предупреден!!!
kolio_89_vg
новобранец
новобранец

Мнение от kolio_89_vg »

Зимам по големите рибоци и тези рибоци,които ми харесват .Маломерните си ги вращам, ако са здрави щот нито се нахраня с нея,нито ще се похваля с нея.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

kolio_89_vg написа:Маломерните си ги вращам, ако са здрави щот нито се нахраня с нея,нито ще се похваля с нея.
Резонно е! :D
Да им се неначудиш на колегите обаче, които са напълнили галериите си с дребосъци. :roll: :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Заключено

Обратно към “Сладководен Риболов”