Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

ПРИНЦИПИ
Модератор: bobopeli
Ако съм хванал малко(недостатъчно за синията) ги давам на някой риболовец,които видя на реката.Маломерни от рода на сом и щука,скобар,шаранчета ги слагам в живарника(според случая) и после ги пренасям в друг водоем.Това го правя редовно,с цел завъждане на един вид изчезнал от една река в друг.Многото улов го прибирам,но напоследък все ми убягва такъв.Доста намаля рибата из реките които най-редовно обикалям.Доста големи станаха щуките в един водоем от такова мое пускане(за една зима пуснах около 40-50 по 30-тина сантиметра).Рекорда хванат там е 9 кг,а аз още не съм се записвал на този водоем с щука.
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Че и аз такаПавел Иванов написа:Принцип - на свободен риболов пускам маломерките и гледам да спазвам законоустановените норми !
Принцип - на платен гьол съм отишъл все едно до супера отсреща и съответно другият принцип не важи !

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
-
- учете се от него
И на платен гьол пускам маломерките , имало е случаи да ги прибирам и да зарибявам неплатени гьоловеvIdRaTa написа:Че и аз такаПавел Иванов написа:Принцип - на свободен риболов пускам маломерките и гледам да спазвам законоустановените норми !
Принцип - на платен гьол съм отишъл все едно до супера отсреща и съответно другият принцип не важи !![]()

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
А бре човеко а що разбунтува фишинг манията, що не пусна това кратко изречение а се представяше там по един начин а тука по друг.IDA написа:Имал съм какви ли не куриози по платените гьолове, включително и да ловя на платени и после да зарибявам от там неплатени(предмет на строга тайна![]()
![]()
)
там-буркани и т.н.
тук-нормална анкета и отношение

-
- учете се от него
И там и тук съм с един и същи ник , профил и аватар , пък и човека (аз) е един и същи , темата тук съм си я турил от снощи като подпис там!!!! И в двата форума съм с едни данни , а не в един форум с две , предпочитам да споделям това което знам и мога тук , в този форум- за сега; там гумените глави като понамалеят и "хардлайнерите" на рилийзинга като горе-долу схванат за какво става дума в главата в джоба и в " обичайната" практика на средностатистическия риболовец в БГ. , може би ще си попроменя отношението. Така стоят нещата , специално за мен , а предполагам и за доста от колегите които пишат или не пишат( изключвам бракониерската членска маса и в двата форума , има я , няма как да я няма с цел -информация).shtuka написа:А бре човеко а що разбунтува фишинг манията, що не пусна това кратко изречение а се представяше там по един начин а тука по друг.IDA написа:Имал съм какви ли не куриози по платените гьолове, включително и да ловя на платени и после да зарибявам от там неплатени(предмет на строга тайна![]()
![]()
)
там-буркани и т.н.
тук-нормална анкета и отношение
![]()
![]()
![]()
Модераторите и администраторите там- ми да хвърлят по едно око как тематично и изчистено е направен сайта тук , и като пиша на някой ЛС. , че искам някаква промяна в Анкета , например, за което сайта не ми дава опция- да се оправят в края на краищата!!!!!
п.п. в момента на постване на този пост , той ми се добавя към линка на подписа ми там , така че на си го броя да е в сферата на интригите
Поздрави!
-
- учете се от него
Е , точно днеска , с един от колегите имахне "философски" спор за тройните куки или за така наречените "тройки" , сега умувам в кой точно подфорум да пусна тема за разнищването на този въпрос , така че темата да си е на мястото!!!! А именно кои куки , кога и за какво се ползват , не само съобразено със закона а и от хуманна по отношение на рибоците гледна точка!!!! Бих помолил някой от Модераторите да пише в кой подфорум да пусна темата , стеава въпрос и за жива стръв , и за нежива стръв и за изкуствени примамки.
-
- и господ не е толокова добър
Брат,мисля,че колкото мо малко има такива теми по добре,понеже се повтаряме.Относно тройките,просто обърках двата члена а те са:АЛ.24 гласи-в разришените язовири и река Дунав за любителски риболов е позволено до 3 въдици с 2 куки единични,двойни или тройни.Другия не си спомням кой беше пише,че е забранено търмъченето
(косенето) независимо от вида на куките.Това е по закон.А по морал и съвест,за мен тройката е неспортсменско.Ще кажа защо.Понеже когато ловим риба която се групира на стада мине през захраненото петно,тя винаги увлича плувката,дали ще закачи влакното или тройката се регистрира уж кълване и от там следва рязко дърпане и засечка.Точно тука при рязкото дърпане вече се нарушава даже и закона,но границата между законно и незаконно толкова малка,че трябва сами да преценим кое е правилно за нас и рибите.Относно бедните в държавата,няма такива,има мързеливи и работливи.А относно тройки на изкуствени примамки е тъпо да се сравнява с другия риболов.
(косенето) независимо от вида на куките.Това е по закон.А по морал и съвест,за мен тройката е неспортсменско.Ще кажа защо.Понеже когато ловим риба която се групира на стада мине през захраненото петно,тя винаги увлича плувката,дали ще закачи влакното или тройката се регистрира уж кълване и от там следва рязко дърпане и засечка.Точно тука при рязкото дърпане вече се нарушава даже и закона,но границата между законно и незаконно толкова малка,че трябва сами да преценим кое е правилно за нас и рибите.Относно бедните в държавата,няма такива,има мързеливи и работливи.А относно тройки на изкуствени примамки е тъпо да се сравнява с другия риболов.
- barutchiata ©
- Администратор
snegk написа:Брат,мисля,че колкото мо малко има такива теми по добре,понеже се повтаряме.Относно тройките,просто обърках двата члена а те са:АЛ.24 гласи-в разришените язовири и река Дунав за любителски риболов е позволено до 3 въдици с 2 куки единични,двойни или тройни.Другия не си спомням кой беше пише,че е забранено търмъченето
Чл. 37. Забранява се извършването на стопански и любителски риболов в обектите по чл. 3, ал. 1 чрез косене (търмъчене).
- GODzillata
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
-
- учете се от него
Преди две години мой приятел и наш колега беше на гости няколко месеца Канада . Като се прибра ми подари една нова блесна- МЕПС , с единична кука- там тройките били забранени , на блесни , на воблери и вобще. Тук , риболова с изключение на косенето е разрешен.В Канада , там където е бил , до колкото разбрах има регламент че от този или онзи вид сьомга можеш да задържиш за консумация определен брой за сезона когато улова на съответния вид е разрешен. И много , ама много здрав контрол от страна на властите!!!
- barutchiata ©
- Администратор
shtuka написа:Я имало и тапи направени специално за менGODzillata написа:И при тапата за щука ли?![]()
![]()
![]()
От въпроса ти да разбирам ли че може и косиш с тапа за щука![]()
Иначе няма как да е забранена
Опа, по добре постни целия цитат отколкото да се заяждаш с хората.Не изкривявай постовете на хората, че ми е писнало от интриги и простотии.За сега си предупреден!!!
-
- новобранец
- GODzillata