Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА ПЪСТЪРВА ПО РЕКА
Модератор: sapuna
Re: РИБОЛОВ НА ПЪСТЪРВА ПО РЕКА
Няма да спорим Павка както казваш така е! Но проблема не е само куката и понякога съм съгласен неопитния риболовец да си прибере и маломерката и каквато риба е хванал и ще ти кажа защо? Пъстървата няма люспи(предполагам че няма рибар който да не знае)кожата и е покрита със слуз.Повечето колеги не знаят и като извадят пъстърва(независимо каква е)не си намокрят ръцете предварително и при опита си да я освободят свалят голяма част от слузта следователно при връщането обратно във водоема същата риба получава гъбична инфекция и заразява почти всичко наоколо.
И Павка
Поздрави!
И Павка
ти говориш и се оправдаваш все със закона но когато човек няма природния закон-неговата съвест нищо не става бъди сигурен.Павел Иванов написа:в закона си пише кат хванеш маломерка я връщаш без значение от състоянието
Поздрави!
Павле като чета спора ви с Дими напълно подкрепям теорията на Дими за слуста а вие от клуб "Стари видри" знаетели това .Лично аз съм видял човек от вашият клуб как е хванал и изпържил десетки маломерни пъстърви за сега няма да назова името му но за сега .Как да има едра риба след като постоянно но нашите реки е пълно със софиянци които ловят по сякакъв начин и със сякакви средства .На приказки всеки уж пускат маломерните а в действителност всичко се прибира а вашият клуб има голями притенции за маломерната риба и вие трябва да почистите къщичката си от плевелите
На който му върви в риболова не му върви в любовта
ЛИС , говори с факти а не с недомлъвки!
Няма защо да пазиш някой , който бракониерства. Никой няма да ти се разсърди освен въпросната личност. Пука ли ти ?
Няма защо да пазиш някой , който бракониерства. Никой няма да ти се разсърди освен въпросната личност. Пука ли ти ?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми естественно да го подкрепяш , нали заедно ловите маломерките
Голямо количество от тези маломерки спининг клуб "Стари видри" ежегодно е пускало в тази река на свой разноски ( знаеш ли примерно колко е разстоянието от Тошков чарк до Златна Панега и как се транспортират живи закупените оттам балканки за да доживеят да се овисят на кукичката ти примерно ?!? ) за да може впоследствие да има какво да ловите и не само вие ?!? На мен специално ми се драйфа вече от безхаберието и отношението към една от най-големите ни карстови реки ! Освен циганията и мърсотията около нея , навъпреки Натура 2000 и изтипосаният против всички правила и закони ВЕЦ там то и законните рибоупазители се облажват нонстоп с маломерки без да ги е грижа как аджеба след всичко що става там все още ги има
Относно намокрянето на ръката и съответното и темпериране и запазване на рибата то то не е толкова фатално колкото го представяш ! Примерно едно двайсет на сто биха дали фира от гъбични инфекции и все пак осемдесет на сто биха оцелели докато в клозета не оцелява и един процент
Относно известният тебе човек то нал знаиш поговорката - "Всяко стадо си има мърша" , макар че би ми било интересно кой е той ?

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Павка защо тръгваш с рогата бе приятелю!Никой не се заяжда с теб просто коментираме кога е по добре да се пусне рибата и кога е вече късно.Ти го удари на обвинения!Ела първо ще направим един съвместен риболов и ако не ти хареса или нещо не ти отърва тогава ни плюй във форума но да обвиняваш в нещо в което изобщо не си сигурен не си прав според мен!
Павле недей да учиш орела да лети със сигорност съм зарибил много повече риба от вас знам го вашето зарибяване по 2000 рибки и докато ги закарате до водоема и повечето са мъртви .Отностно уловът ми като ми гледаш галерията това маломерни риби ли са бре бай пенисПавел Иванов написа:Ми естественно да го подкрепяш , нали заедно ловите маломеркитеГолямо количество от тези маломерки спининг клуб "Стари видри" ежегодно е пускало в тази река на свой разноски ( знаеш ли примерно колко е разстоянието от Тошков чарк до Златна Панега и как се транспортират живи закупените оттам балканки за да доживеят да се овисят на кукичката ти примерно ?!? ) за да може впоследствие да има какво да ловите и не само вие ?!? На мен специално ми се драйфа вече от безхаберието и отношението към една от най-големите ни карстови реки ! Освен циганията и мърсотията около нея , навъпреки Натура 2000 и изтипосаният против всички правила и закони ВЕЦ там то и законните рибоупазители се облажват нонстоп с маломерки без да ги е грижа как аджеба след всичко що става там все още ги има
Относно намокрянето на ръката и съответното и темпериране и запазване на рибата то то не е толкова фатално колкото го представяш ! Примерно едно двайсет на сто биха дали фира от гъбични инфекции и все пак осемдесет на сто биха оцелели докато в клозета не оцелява и един процент
Относно известният тебе човек то нал знаиш поговорката - "Всяко стадо си има мърша" , макар че би ми било интересно кой е той ?
На който му върви в риболова не му върви в любовта
- Павел Иванов
Лиско , много добре знаеш за кои маломерни риби иде реч
А тези от платен гьол където при това не те пускат всеки път да ловиш в него са в твойта галерия , не отричам ! Още едно доказателство че нищо не знаеш за наште зарибявания с изхвърлянето кат чекия на мокър песък с броя на измрелите риби и пр. ! Та кой казваш е съклубника ?!?

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец
Никъде в закона не пише че рибаря трябва да преценява късно ли е да пусне рибата или не.кога е по добре да се пусне рибата и кога е вече късно
Не визирам никой във форума че лови маломерки.
Аз ловя само на муха с куки от 12 до 20 ти номер до сега не ми се е случвало да ми нагълта риба.
А след доста наблюдения на несофиянци какво правят с рибите аз риба не взимам.
Напълно подкрепям Павел Иванов и евала на видрите че въпреки безмисленото зарибяване на реките в бг все още го правят.
А то е ясно, че всяко стадо си има мърша...
Силно се съмнявам в достоверността на думите на LIS. Ако имеше нещо такова досега да го е казал. Според мен това си е чиста форма клевета.L I S написа:.....Лично аз съм видял човек от вашият клуб как е хванал и изпържил десетки маломерни пъстърви за сега няма да назова името му но за сега ....
Всички знаем историята за мнимата сестра-курва...
Павел Иванов написа:Ми естественно да го подкрепяш , нали заедно ловите маломеркитеГолямо количество от тези маломерки спининг клуб "Стари видри" ежегодно е пускало в тази река на свой разноски ( знаеш ли примерно колко е разстоянието от Тошков чарк до Златна Панега и как се транспортират живи закупените оттам балканки за да доживеят да се овисят на кукичката ти примерно ?!? ) за да може впоследствие да има какво да ловите и не само вие ?!? На мен специално ми се драйфа вече от безхаберието и отношението към една от най-големите ни карстови реки ! Освен циганията и мърсотията около нея , навъпреки Натура 2000 и изтипосаният против всички правила и закони ВЕЦ там то и законните рибоупазители се облажват нонстоп с маломерки без да ги е грижа как аджеба след всичко що става там все още ги има
Хайде следващият път ,когато решите да зарибявате на р.Зл.Панега се обади да дойда да видя това чудо.

Освен Николай Станишев-Рижия(Данчо,Месаря и КО) и Ловната Дружинка в Луковит други не съм видял още.За едно състезание миналата годиха пуснаха малко пъстърви,но преградиха реката за да си ги изловят.
Пък и няма да е лошо да попитате къде е най-удачно да се пуснат малките рибки,за да оцелее някоя и друга,а не да ги изловят някой от местните.От наблюдение на реката знам,че най-удачно е да се пуснат в района на местността Котлен,Куклите и Съйкова лъка,за да може докато се придвижат нагоре по реката да наедреят и оцелеят.Също в Горното и Долтното езеро(ще Ви съдействам защото е вододайна зона №1) е желателно,но да се избере сезона на маловодието,защото като дойде голямата вода ще ги отнесе в участъка в най-голямо посещение на рибари.
Ако ти трябват координати ще ти ги дам на лични.
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
А на мен ми е любопитно в закона пише ли какво се прави ако неволно скъсаш част от хрилете или от част от джуките на рибата като се опитваш да си извадиш мухата?fly_fisher написа:Никъде в закона не пише че рибаря трябва да преценява късно ли е да пусне рибата или не.кога е по добре да се пусне рибата и кога е вече късно
Не визирам никой във форума че лови маломерки.
Аз ловя само на муха с куки от 12 до 20 ти номер до сега не ми се е случвало да ми нагълта риба.
А след доста наблюдения на несофиянци какво правят с рибите аз риба не взимам.
Напълно подкрепям Павел Иванов и евала на видрите че въпреки безмисленото зарибяване на реките в бг все още го правят.
А то е ясно, че всяко стадо си има мърша...
-
- новобранец
Спора е абсолютно безмислен
Всеки си тълкува закона както на него му е кеф и спазва само каквото на него му изнася
Здраве да е, за това ще си останеме бълХария
Всеки си тълкува закона както на него му е кеф и спазва само каквото на него му изнася
Последното изречение-евала.fly_fisher написа:Спора е абсолютно безмислен
- Павел Иванов
Рибарю , специално за зарибяванията с балканка точно това е идеята да не се търби кога и как
Инак времето за зарибяване с балканка е след първи октомври - едно че вече е официално забранена та има малце по-голям шанс да оцелее , второ че малките пъстръвки не изпапват личинките на другите риби
Инак и за състезанията ти е грешна информацията ! Миналата година на Панега правихме две . Първото под и над моста за Тоторичане , второто под и над Табакови и мога да ти гарантирам че освен че в реката останаха около 60% от зарибителят за състезанията то и никой не е преграждал реката та да ги излавя
Радвам се че имаш желание да се включиш в ( или видиш ) някое от нашите зарибявания там и ако наистина държиш да помогнеш като му дойде времето ще те информирам
По принцип няма безмислен спор ако и на мен да взе да ми омръзва

Павел Иванов
Павел Иванов
След състезанието при Табака(същият ден бях на работа),на сутринта се спуснах от ВЕЦ-а-до кръчмата и при толкова бистрата вода на воблер не се показа нито една пъстърва.На връщане до ВЕЦ-а на малка рибка също не се показа нито една пъстърва.А бъди сигурен,че в тази отсечка знам къде се спотайват и старите риби.Павел Иванов написа:Рибарю , специално за зарибяванията с балканка точно това е идеята да не се търби кога и какИнак времето за зарибяване с балканка е след първи октомври - едно че вече е официално забранена та има малце по-голям шанс да оцелее , второ че малките пъстръвки не изпапват личинките на другите риби
Инак и за състезанията ти е грешна информацията ! Миналата година на Панега правихме две . Първото под и над моста за Тоторичане , второто под и над Табакови и мога да ти гарантирам че освен че в реката останаха около 60% от зарибителят за състезанията то и никой не е преграждал реката та да ги излавя
Радвам се че имаш желание да се включиш в ( или видиш ) някое от нашите зарибявания там и ако наистина държиш да помогнеш като му дойде времето ще те информирам
![]()
А на моста при разклона за с.Тодоричене на другият ден(след състезанието) мой познат беше уловил(от моста до перилото) 5 пъстърви.За там ми е инфото,че е преграждано за състезателите,но е възможно(както и ти казваш) да не е вярна.
Работя на този водопровод(Зл.Панега-Ч.бряг) пък съм и отраснал на тази река,но щом вие знаете кога и къде е най-удобно да се зарибява,ОК.
Големите риби в мътна вода се ловят!!!