Какво е това добиче...

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Какво е това добиче...

Мнение от krokibg »

Дека,носим си специални сечива,като мачетита и малки брадвички.Когато дървото е изгнило,ги вадим по лесно и в повечето случай дървото е меко.Иначе представяш ли си какво сякане ще падне ако дървото е твърдо и т.н.Във много кораво дърво сме намирали много млади и дребни дървояди а по големите на които ловим са във меките изгнили и леко влажни дарвета.Ще ме карате утре да отида и да нацепя малко дърва и да извадя от този гад :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

Krokibg написа::lol: :wink: Бат Ицо,той Петър Берон мнго лъже бре,как да му се довери човек на тоя дето се върти като фурнаджийска лопата и само дава газъ насам -натам :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Абе аз смятах ,че той поне е буболечкаджия,а не фурнаджийска лопата.
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Аватар
dewey
новобранец
новобранец

Мнение от dewey »

Миналата година докато си търсих в торището на село бял червей ,се натъкнах на това нещо.Тъй като намерих много малко бял червей ,реших да мамя рибите с това нещо. И познайте. Скобара си ги хапваше като торта :D :D :D
Наслука !!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

dekata написа:Какво е това добиче...

Грозно , бело и дебело !!!
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
веско
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от веско »

Привет и от мен колеги. Не знам на какво добиче е тази ларва, но същите по размер намирам и то в големи количества на село, когато започна да изхвърлям талаша от банцига. Намирам ги малко по на дълбокото, там където талаша вече е почнал да се разгражда. Някои от ларвите са просто огромни. :shock: :shock: :shock: Но, честно, не бях се замислял, а и да се замисля надали има смисъл, :D на какво хвъркато са те. Хайде наздраве на всички :drinkers:
Направи добро и го хварли на пътя, все някои ще го намери...
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

Щом е червей - на куката :!: Аз си държа дървата ведно малко гаражче и като се запътя към Дунава почвам да цепя дърва\независимо по кое време в годината\ :roll: Шаран не съм хващал, но сом - почти винаги когато нося от него :idea:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Аватар
iveca
новобранец
новобранец

Мнение от iveca »

майски бръмбър 100%
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Krokibg написа:Това е дървояд колега !!!
И не 100%,а 1000%
Ако се поразровите малко повече,ще разберете какво търси в торището! :wink:
Това,което търсят кълвачите е ларвата в начален стадий на развитие.По подразбиране буболечката е дребна и живее под кората или в кухата сърцевина на сухи или полугнили дървета.Прояденото от насекомите дърво се разпознава по кръглите изходни дупчици с малък диаметър.Ларвата на тази буболечица е въпросната гадина.С навлизане в следваща фаза слиза в коренищата и се рови в торфа /ако някой е събирал дървесна тор знае за какво говоря/.Ларвата на майския бръмбар е подобна,но с много по малки челюсти и е доста по крехка.Това зеленото бръмбарче на снимката може да вирее през май,ама въобще не е майския! :wink:
За поповото прасе-питайте Берон,дори той ще Ви отговори,че то не минава през фаза ларва.За тези,които не ми вярват,като му дойде времето ще им снимам такива по 7-8мм дължина!
Та ... ларвата си е на Дървояд (Anobium punctatum)!

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

XauBaHkO написа:Бръмбар майски , на конец дето се връзва! :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.boxvalley.co.uk/nature/sns/wad66/w66-09.asp
Изображение
Изображение

Ларвите са точно такива, с такъв черен задник :D А този бръмбър си е майски.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

Абе що спорите толкова ларвата на какъв бръмбар е колегата dekata,да хване да го отгледа :lol: :lol: :lol: ,пък като стане бръмбар да го снима и да го пусне във форума :wink: да видим какво е излезло от ларвата и тогава ще видим кой ще черпи :drinkers: .
Никога на колене пред когото и да е.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Питах баща ми,вика,че е ларва на попово прасе,ама нещо Крокито ме разубеди.За мен си е една мръсна гад,която предполагам,че е много вкусна за кефала.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

joroNH написа:Абе що спорите толкова ларвата на какъв бръмбар е колегата dekata,да хване да го отгледа :lol: :lol: :lol: ,пък като стане бръмбар да го снима и да го пусне във форума :wink: да видим какво е излезло от ларвата и тогава ще видим кой ще черпи :drinkers: .

И него ли да гледам.Жена,деца сега и ларви :lol: Майтапа на страна,ще взема да затворя в някое съндъче една,две гадинки,пък ще видим :wink:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

dekata написа:
XauBaHkO написа:Бръмбар майски , на конец дето се връзва! :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.boxvalley.co.uk/nature/sns/wad66/w66-09.asp
Изображение
Изображение

Ларвите са точно такива, с такъв черен задник :D А този бръмбър си е майски.
Дека , тоя звяр дето си го хванал е ларва на бръмбъра "Обикновенна Златка"( cetonia aurata) , ТОЗИ НА СНИМКАТА ПО-ГОРЕ!!!Майския бръмбър е този на снимката на Сапуна (Melolontha melolonha) , неговите ларви са доста по-различни от тази , отделно дето стават огромни 5-7см дължина и до 2.5- 3 см в диаметър- развиват се ТРИ години в почвата , като се хранят с корени на растения. На третата година -юни/юли какавидират , излюпват се август , презимуват заровени в земята и фактически на четвъртата година литват новите бръмбъри , живеят до две седмици след размножаването и снасянето на яйцата.
Златките се излюпват през първите по-топли дни. Първата година не се размножават , само се хранят с цветове на растения и частично с плодове. Презимуват под окапали листа и в торища , размножават се още пролетта на втората година , снасят яйца в торища и места с гниещи отпадъци и умират след десет дни. Ларвите (тази на Деката) презимуват в торищата , като се хранят със компост , какавидират и се излюпват пролетта на следващата година-фактически се застъпват две поколения бръмбъри (имаго) , старите които се размножават и умират и новите , които се излюпват и само се хранят до следващата пролет. Това на Деката е ларва на Обикновената Златка (много пъти погрешно смятана за Майски Бръмбър.
Изображение
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

joroNH ,еб@л съм го.няма да го гледам три години :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”