Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Какво е това добиче...
Модератор: dantho.mihov
- krokibg
- учете се от него
Re: Какво е това добиче...
Дека,носим си специални сечива,като мачетита и малки брадвички.Когато дървото е изгнило,ги вадим по лесно и в повечето случай дървото е меко.Иначе представяш ли си какво сякане ще падне ако дървото е твърдо и т.н.Във много кораво дърво сме намирали много млади и дребни дървояди а по големите на които ловим са във меките изгнили и леко влажни дарвета.Ще ме карате утре да отида и да нацепя малко дърва и да извадя от този гад

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Абе аз смятах ,че той поне е буболечкаджия,а не фурнаджийска лопата.Krokibg написа:![]()
Бат Ицо,той Петър Берон мнго лъже бре,как да му се довери човек на тоя дето се върти като фурнаджийска лопата и само дава газъ насам -натам
![]()
![]()
![]()
![]()
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Миналата година докато си търсих в торището на село бял червей ,се натъкнах на това нещо.Тъй като намерих много малко бял червей ,реших да мамя рибите с това нещо. И познайте. Скобара си ги хапваше като торта

Наслука !!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
dekata написа:Какво е това добиче...
Грозно , бело и дебело !!!
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Привет и от мен колеги. Не знам на какво добиче е тази ларва, но същите по размер намирам и то в големи количества на село, когато започна да изхвърлям талаша от банцига. Намирам ги малко по на дълбокото, там където талаша вече е почнал да се разгражда. Някои от ларвите са просто огромни.
Но, честно, не бях се замислял, а и да се замисля надали има смисъл,
на какво хвъркато са те. Хайде наздраве на всички 

Направи добро и го хварли на пътя, все някои ще го намери...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Щом е червей - на куката
Аз си държа дървата ведно малко гаражче и като се запътя към Дунава почвам да цепя дърва\независимо по кое време в годината\
Шаран не съм хващал, но сом - почти винаги когато нося от него 

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
майски бръмбър 100%
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
И не 100%,а 1000%Krokibg написа:Това е дървояд колега !!!
Ако се поразровите малко повече,ще разберете какво търси в торището!

Това,което търсят кълвачите е ларвата в начален стадий на развитие.По подразбиране буболечката е дребна и живее под кората или в кухата сърцевина на сухи или полугнили дървета.Прояденото от насекомите дърво се разпознава по кръглите изходни дупчици с малък диаметър.Ларвата на тази буболечица е въпросната гадина.С навлизане в следваща фаза слиза в коренищата и се рови в торфа /ако някой е събирал дървесна тор знае за какво говоря/.Ларвата на майския бръмбар е подобна,но с много по малки челюсти и е доста по крехка.Това зеленото бръмбарче на снимката може да вирее през май,ама въобще не е майския!

За поповото прасе-питайте Берон,дори той ще Ви отговори,че то не минава през фаза ларва.За тези,които не ми вярват,като му дойде времето ще им снимам такива по 7-8мм дължина!
Та ... ларвата си е на Дървояд (Anobium punctatum)!

XauBaHkO написа:Бръмбар майски , на конец дето се връзва!![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.boxvalley.co.uk/nature/sns/wad66/w66-09.asp
Ларвите са точно такива, с такъв черен задник

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Абе що спорите толкова ларвата на какъв бръмбар е колегата dekata,да хване да го отгледа
,пък като стане бръмбар да го снима и да го пусне във форума
да видим какво е излезло от ларвата и тогава ще видим кой ще черпи
.

Никога на колене пред когото и да е.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Питах баща ми,вика,че е ларва на попово прасе,ама нещо Крокито ме разубеди.За мен си е една мръсна гад,която предполагам,че е много вкусна за кефала.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
joroNH написа:Абе що спорите толкова ларвата на какъв бръмбар е колегата dekata,да хване да го отгледа![]()
![]()
,пък като стане бръмбар да го снима и да го пусне във форума
да видим какво е излезло от ларвата и тогава ще видим кой ще черпи
.
И него ли да гледам.Жена,деца сега и ларви

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- учете се от него
Дека , тоя звяр дето си го хванал е ларва на бръмбъра "Обикновенна Златка"( cetonia aurata) , ТОЗИ НА СНИМКАТА ПО-ГОРЕ!!!Майския бръмбър е този на снимката на Сапуна (Melolontha melolonha) , неговите ларви са доста по-различни от тази , отделно дето стават огромни 5-7см дължина и до 2.5- 3 см в диаметър- развиват се ТРИ години в почвата , като се хранят с корени на растения. На третата година -юни/юли какавидират , излюпват се август , презимуват заровени в земята и фактически на четвъртата година литват новите бръмбъри , живеят до две седмици след размножаването и снасянето на яйцата.dekata написа:XauBaHkO написа:Бръмбар майски , на конец дето се връзва!![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.boxvalley.co.uk/nature/sns/wad66/w66-09.asp
Ларвите са точно такива, с такъв черен задникА този бръмбър си е майски.
Златките се излюпват през първите по-топли дни. Първата година не се размножават , само се хранят с цветове на растения и частично с плодове. Презимуват под окапали листа и в торища , размножават се още пролетта на втората година , снасят яйца в торища и места с гниещи отпадъци и умират след десет дни. Ларвите (тази на Деката) презимуват в торищата , като се хранят със компост , какавидират и се излюпват пролетта на следващата година-фактически се застъпват две поколения бръмбъри (имаго) , старите които се размножават и умират и новите , които се излюпват и само се хранят до следващата пролет. Това на Деката е ларва на Обикновената Златка (много пъти погрешно смятана за Майски Бръмбър.
joroNH ,еб@л съм го.няма да го гледам три години