Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- баш_майстора
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Re: Има ли гъбари?
Епа, нали си таковал чужда булка днес, ако буля не е разбрала, тряя си рахатясал.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- баш_майстора
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Аз нали ви казах, че в неделя тръгват гъбите!
Тая сутрин с двама верни другари напъплихме гората на развиделяване, очаквах че ще има предимно жълт пачи крак, но освен него намерихме и сив пачи крак, дъбови, бронзови и царски/хлебни манатарки. Не съм снимал, че телефона ми беше в раницата, но финалния резуртат е това - около 3 кила гъби екстра качество.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
И ние с братчедът се разписахме задоволително, кило и половина пачи крак и седем манатарки екстра качество. Това на Витоша , 1000м.н.
- T.Mihov
- научил се да хвърля

Ние с малкия пък в събота се отчетохме с почти кило пачи крак и една манатарка.Очаквах повече манатарки,ама явно още не им е дошло времето или изобщо няма да им дойде там тая година - времето ще покаже 
Все не остава време да пиша, но дай да драсна тоя път и аз няколко реда, да не ме забравите
В последните седмици редовно проверявам на различни места... Първите манатарки намерих по северозапада, в ниски дъбови гори 250-300 мнв., но бяха само единични гъби или съвсем ги нямаше. Този уикенд, вече по Софийско, нещата потръгнаха по-добре... В събота на 750 м. открих първия пачи крак - редки и малко гъби, но пък учудващо едри и свежи. Манатарка открих само една - царска, докато дъбови и брознови нямаше изобщо. Набрах и доволно от любимите ми гълъбки...
В неделя на 850-900 м. вече намерих и манатарките - тъкмо тръгващи, с отлично качество, но отново сравнително редки и малко като брой (за което вина според мен има и факта, че най-дашните ми участъци от гората са брутално изсечени и всичко е оголено и в безпорядък от сечта
) Отново имаше и малко пачи крак, както и гълъбки... В общи линии нещата са в самото си начало и би трябвало в следващите дни да стане доста интересно. За който има време да ходи...
Те ви за цвят малко фотоси от събота и неделя (с извинение за снимката от дОма
):
Поздрави!
В последните седмици редовно проверявам на различни места... Първите манатарки намерих по северозапада, в ниски дъбови гори 250-300 мнв., но бяха само единични гъби или съвсем ги нямаше. Този уикенд, вече по Софийско, нещата потръгнаха по-добре... В събота на 750 м. открих първия пачи крак - редки и малко гъби, но пък учудващо едри и свежи. Манатарка открих само една - царска, докато дъбови и брознови нямаше изобщо. Набрах и доволно от любимите ми гълъбки...
В неделя на 850-900 м. вече намерих и манатарките - тъкмо тръгващи, с отлично качество, но отново сравнително редки и малко като брой (за което вина според мен има и факта, че най-дашните ми участъци от гората са брутално изсечени и всичко е оголено и в безпорядък от сечта
Те ви за цвят малко фотоси от събота и неделя (с извинение за снимката от дОма
Поздрави!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
[*]Сутринта направих един тараш на 750м.н , моите гъби слаба работа, към кило пачи крак, двадесетина манатарки,пет бронзака, шест дъбови и другите хлебни. Реших да си направя микс с хлебните, да видя дали ще се овкусят. На финала намерих и четири млади булки, първите за сезона. Пачият крак вече засъхва, ако не завали, съвсем ще се съсухри.
-
phillemow
- ще става разбирач

Тръгнаха гъбите и на 1000м.Пачият крак вече отстъпва и позасъхва.Манатарките все още не са масови.

Кърлежите засега са много малко,за разлика от комарите.
Кърлежите засега са много малко,за разлика от комарите.
- T.Mihov
- научил се да хвърля

Днес след работа направих едно кръгче на същото място от миналия път - 10-на пачи крака и 2 малки манатарки.Това на около 650-700м.Има нещо гнило - толкова дъж и слънце,а гъби малко...
.Предишни години на същото място в далеч по-сушаво и горещо време съм намирал много повече манатарки.