Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
Re: Има ли гъбари?
Добре де, някой няма ли да покаже някоя тръбенка най-сетне, че да ме амбицира да се размърдам малко
Аз бях за риби в последните дни, та гъбите ги оставих на мира... Но да кажа по темата с русулите - За мен несправедливо подценявана от мнозина гъба за консумация ... Събирам три вида гълъбки, които познавам достатъчно, и го правя вече доста години. Зелената не ми е на челно място като вкус... Лошото при гълъбките е (поне за мен), че си заслужават само в свежо състояние и само във вид на печени или задушени/пържени. Консервирани, замразени, сушени, варени и т.н. не ми харесват. Другия ми проблем с тях е, че са много чупливи и при събиране в по-големи количества или съвместно с други видове става мармалад... Затова обикновено в годината бера 2-3 пъти, докато им се наситя и докато няма масово друго... После си карам с видовете, които мога да събирам и оползотворявам в по-големи количества

Аз бях за риби в последните дни, та гъбите ги оставих на мира... Но да кажа по темата с русулите - За мен несправедливо подценявана от мнозина гъба за консумация ... Събирам три вида гълъбки, които познавам достатъчно, и го правя вече доста години. Зелената не ми е на челно място като вкус... Лошото при гълъбките е (поне за мен), че си заслужават само в свежо състояние и само във вид на печени или задушени/пържени. Консервирани, замразени, сушени, варени и т.н. не ми харесват. Другия ми проблем с тях е, че са много чупливи и при събиране в по-големи количества или съвместно с други видове става мармалад... Затова обикновено в годината бера 2-3 пъти, докато им се наситя и докато няма масово друго... После си карам с видовете, които мога да събирам и оползотворявам в по-големи количества
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- баш_майстора
- сериозен играч

- Обратна връзка:
По моите места ги няма все още. В началото на юни веднъж намерих 2-3 гнезда сив пачи крак, но на тръбенки не съм попадал, а и не съм чувал някой да е намирал. По мои наблюдения, те се появяват в края на лятото/ранна есен, ако условията позволяват разбира се.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър

Има и тръбенки, намерих две шепи вчера,
Ама много мачове и .................. не остава време за писане !
Утре ще ги проверя отново !
Само кажи как ги готвиш !
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър

При мен тръбенка , тая зелената гняс , лютива млечница , че дори и рогачка бол . Обаче нито една от изредените не консумирам , еле па тръбенка от как подведен от вкусовите и качества прехвалени имено в тая тема преебах един микс с манатарки и пачи крак .
За съжаление ни манатарки , ни пачи крак , ни булки , ни брезовки при мен а с това се изчерпват горските гъби които консумирам с удоволствие .
пп - и Нурсе одърте , вече не може да оди къ си требе и не става да я водим за трюфели .....
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов