Риболов на щека с фидър ?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Бутник, от България можеш да си набавиш цялата номенклатура от грамажи на Торпедо/тунинг/.Има една голяма подробност,трудно може да събереш пълен набор грамажи.
Ако ги няма в магазините в Пловдив просто ги поръчай от онлайн магазина на Видракс.
Грийн, имам чувството че не четеш внимателно постовете!!!
Нанася се по същия начин както с плувка.
За да не се разпилява храната при нанасяне, ако искаш да поднесеш рехава захранка ползваш затворена хранилка а ако искаш да работи по-продължително за да вадиш по-рядко тогава ползжаш отворена хранилка и претъпкваш храната повече.
-
- и господ не е толокова добър
Претъпкваш и слагаш един тънак слои по лепкава захранка.iogo написа:Бутник, от България можеш да си набавиш цялата номенклатура от грамажи на Торпедо/тунинг/.Има една голяма подробност,трудно може да събереш пълен набор грамажи.
Ако ги няма в магазините в Пловдив просто ги поръчай от онлайн магазина на Видракс.
За да не се разпилява храната при нанасяне, ако искаш да поднесеш рехава захранка ползваш затворена хранилка а ако искаш да работи по-продължително за да вадиш по-рядко тогава ползжаш отворена хранилка и претъпкваш храната повече.
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Разбира се!!!!snegk написа:Претъпкваш и слагаш един тънак слои по лепкава захранка.iogo написа:Бутник, от България можеш да си набавиш цялата номенклатура от грамажи на Торпедо/тунинг/.Има една голяма подробност,трудно може да събереш пълен набор грамажи.
Има начини и варианти, стига риболовеца да е мислещ.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега,нямам намерение да споря с никой просто изказвам лично мнение.А до това дали съм ловил на водопад всеки който е ловил на Дунава и сее качвал на носа на буната ще каже колко е силно течението,точно там съм ловил.Там на дъно не можеш да ловиш защото има много големи камъни и се закача много бързо,дори и с щеката ако се забавиш при вкарване закачаш с щеката просто държиш на ръба на камъните.Този метод е най ефективен лятото като стане много горещо и като падне нивото.butnik написа:А как разбра,че не можеш да я задържиш,имам предвид 60гр. близалка.А и си представям какво значи 40гр и какво течение трябва,а бе вие да не сте ловили на някой водопад.Браво!И досега само да четете и да не споделите с нас простосмъртните рибари купили по една еФтина щека,че може да се лови така.А с пружина пробвахте ли с повечко куки.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Eх Ицоооо, ето затова приятелю спортния ни риболов е на това положение. Защото всички си мислим, че знаем и много трудно възприемаме новите неща. Добре е, че знаеш кой е Никола Беру, да беше му се доверил тогава. Той едва ли ще пусне метод, който е лом за щеките.butnik написа:Въпреки,че всяко ново нещо имам желание да го експериментирам,това не бих го пробвал.Който е ловил с по-тежки близалки знае колко гадно се удрят оловата по щеката,не бих пробвал такъв удар с 60грамова кошничка.Лично не виждам и смисъл,понеже ластика трябва да е поне 1.4,от тежината на кошничката да не излиза навън,не знам как ще регистрирате кълването.Който иска да пробва,ще се радвам да споделите после опита си,аз залагам на старата верна Проксима.
Фидерът на щека наистина е доста известен, особено във Франция и си има своите приложения.
Единственото ми успокоение, че, когато преди 7 години издадохме първия брой на тогавашния вестник Пловдивски риболовец( вече списание На плувка и дъно), се отнасяха със същото недоверие и към щеките. Българина е умно копеле, само дето трябва да му се обяснява дълго. Но пък като стопли.....
Радвам се, че поне някой чете статиите, пък някой ден ще започнете и да прилагате прочетеното и тогава ще станете наистина добри риболовци.
(Ице това се отнася за теб)

Да работят онези, които не могат да ловят риба!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Папи,не пропускам нито един брой и доста от нещата съм научил от тях.А и знаеш причината за поизоставането ми.При първа възможност ще го пробвам и това.Ако си прочел внимателно постовете ми ще разбереш и вече положителното ми мнение.А колкото до спортния риболов ,то положението му е трагично поради ред други фактори,а не поради назадничево мислене у някои бивши състезатели.Аз предадах властта на клуб Ести,точно поради някои от тези фактори,свързани с финикийски знаци.А пък като стана добър с фидер-щеката може да те поканя да снимаме някое филмче

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Риболов на щека с фидър ?
Да работят онези, които не могат да ловят риба!