Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

въпрос!на какво кълве най много американката+Стръв за Пъстър
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: vapros!na kakvo nai mnogo kalve amerikankata
Ето това е с кирилизатора:petar-dania написа:ima i v rekite i v moreto i otdelno okolo po4ti vseki grad ima plateni mesta s razvadnici za pastarvi,6tuka,i dr.po moreto varvi sega safrid na 4epare.dnes pak otivam na blesna,v4era samo edna 4ervenoperka.usloviata sa perfektni,dano imam kasmet.ne iska 4ervei,naxranena e i samo draznitel moje da ia nakara da kalve.6te tarsia i muxi v magazina no sega po4ivat.blagodaria
има и в реките и в морето и отделно около почти всеки град има платени места с развъдници за пъстърви,щука,и др.по морето върви сега сафрид на чепаре.днес пак отивам на блесна,вчера само една червеноперка.условията са перфектни,дано имам късмет.не иска червей,нахранена е и само дразнител може да я накара да кълве.ще търся и мухи в магазина но сега почиват.благодаря

- ЗАЕКА
- ще става разбирач
Преди 1 час бях на едно водоемче до търново за пасърва , ние ги ловиме на ваглери 60 70 метра навътре на стръв бял и кастери това е от мен снимки в галерията
-
- новобранец
благодаря за преводача.хванах пастарва 2 килограма.на блесна не клавна,но на муха в комбинация с дунапренена тапа за ухо жълта налапа на петото замятане.използвах и примамка на БЪРКЛИ/РЕИНБОУ с брокат.върха е.купих си мухи на фенуик шведски,воблер 8 грама в червено и жълто,сбиролино ПАТРИОТ 15 грама,и вирбели.куки имам от бг си нося.няма да им дам да спят.
-
- новобранец
тези мухи са толкова готини че не ми се мокрят даже.16 си купих заболя ме вляво ама да му мислят датските пъстърви.
-
- учете се от него
Браво , колега !!!! И като чета какво си ,си понакупил , ще има и по-големиpetar-dania написа:.....хванах пъстърва 2 килограма......

браво за придобивките и улова...почвай и щуките и пускай снимки да се порадваме на датските рибоци 

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Или блесна,или торен червей,а може и бял. Използвай също и пасти и други специални примамки. Всичко става с опит.
Re: Стръв за Пъстърва
Хищник,значи на всичко което мърда.Всякакви ларви и насекоми,пиявици,сирена,колбаси,далак,дроб,та и кърваво червено месо ,воблери(плуващи,гмуркащи),блесни,клатушки,булдо,изкуствена муха,шнур.
Не бъркайте реката със зарибените язовирчета,разликата е огромна.
Любимите ми са:
малка рибка,ручейник,скакалец,воблер и блесна.
Не бъркайте реката със зарибените язовирчета,разликата е огромна.
Любимите ми са:
малка рибка,ручейник,скакалец,воблер и блесна.
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
Верно ли?RibaRiA написа:Не бъркайте реката със зарибените язовирчета,разликата е огромна.
-
- разбира нещата
колеги,от няколко излета на платено за пъстърва(американка),се убедих че тия пасти(теста,пластелини),са доста сполучлива стръв за бройлери.доста по-успешни от всякъв вид червеи и за хора на които на им се върти.ползваната паста от мен последните няколко пъти е power bait зелен и червен с брокат вътре и мирис на трупно(според моя нос).може да се сложи на куката като топче,или да са смачка леко странично така,че да се върти при придърпване,при риболов на плувка.не излиза и скъпо 1 бурканче стига за цял риболов
Когато неще да кълве пробваш различни начини; на чевей,обаче цял, да мърда;на хляб,без да го мачкаш(откъсваш парченце среда и го закачаш на куката).За предпочитане е да не слагаш олово на монтажа,ако пъстървата не се храни.Когато не кълве аз слагам булдо с два вирбела от двете страни,1м-1,5 повод(разбира се тънка корда)и кука според твое решение,и без никакво олово.petar-dania написа:здравейте,нов сам в тази област/пъстърва.кажете ми метод за резултатно кълване на езерна пъстърва/американка.повод,куки,и т.н.в Дания се намирам и има платени водоеми за тази цел.не мога да хвана/а риба има много. :ахе: :ахе:

от опит мога да ти кажа че наи добрата стръв е естествената вярваи ми
напълно съм съгласен ако не подходиш предпаэливо към местото на каквото и да хвърлиш ефекта е никакъвdimi написа:Малко не съм съгласен.Зависи все пак за каква пъстърва говориш-американка или балканка?INCUBUS написа:Толкова е лакома,че направо е всеядна - на естествена стръв се лови най-лесно,стига да не правиш панаир по рекичката.
- barutchiata ©
- Администратор
Re: въпрос!на какво кълве най много американката
Kолеги почистих темата и я отключвам, надявам се повече да няма спам. Ако все пак някой реши да се заяжда, нека да го прави на лични или поне в подходящия раздел, в дадения случай в "бракониери".
-
- кандидат преподавател
Re: въпрос!на какво кълве най много американката
Много зависи какъв е водоема и от колко време в него има американки-също дали там има естествена храна /все пак тази риба е абсолютен хищник /.Иначе има и невероятни изгъзици - например във водоемчето за спортен риболов край с.Смилян в Родопите,американката кълве и на царевица от консерва.