въпрос!на какво кълве най много американката+Стръв за Пъстър

Модератор: sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: vapros!na kakvo nai mnogo kalve amerikankata

Мнение от Бачо Илия »

petar-dania написа:ima i v rekite i v moreto i otdelno okolo po4ti vseki grad ima plateni mesta s razvadnici za pastarvi,6tuka,i dr.po moreto varvi sega safrid na 4epare.dnes pak otivam na blesna,v4era samo edna 4ervenoperka.usloviata sa perfektni,dano imam kasmet.ne iska 4ervei,naxranena e i samo draznitel moje da ia nakara da kalve.6te tarsia i muxi v magazina no sega po4ivat.blagodaria
Ето това е с кирилизатора:
има и в реките и в морето и отделно около почти всеки град има платени места с развъдници за пъстърви,щука,и др.по морето върви сега сафрид на чепаре.днес пак отивам на блесна,вчера само една червеноперка.условията са перфектни,дано имам късмет.не иска червей,нахранена е и само дразнител може да я накара да кълве.ще търся и мухи в магазина но сега почиват.благодаря
8) 8) 8) 8) 8)
Изображение
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

Преди 1 час бях на едно водоемче до търново за пасърва , ние ги ловиме на ваглери 60 70 метра навътре на стръв бял и кастери това е от мен снимки в галерията
petar-dania
новобранец
новобранец

Мнение от petar-dania »

благодаря за преводача.хванах пастарва 2 килограма.на блесна не клавна,но на муха в комбинация с дунапренена тапа за ухо жълта налапа на петото замятане.използвах и примамка на БЪРКЛИ/РЕИНБОУ с брокат.върха е.купих си мухи на фенуик шведски,воблер 8 грама в червено и жълто,сбиролино ПАТРИОТ 15 грама,и вирбели.куки имам от бг си нося.няма да им дам да спят.
petar-dania
новобранец
новобранец

Мнение от petar-dania »

тези мухи са толкова готини че не ми се мокрят даже.16 си купих заболя ме вляво ама да му мислят датските пъстърви.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

petar-dania написа:.....хванах пъстърва 2 килограма......
Браво , колега !!!! И като чета какво си ,си понакупил , ще има и по-големи :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

браво за придобивките и улова...почвай и щуките и пускай снимки да се порадваме на датските рибоци :smt023
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

Или блесна,или торен червей,а може и бял. Използвай също и пасти и други специални примамки. Всичко става с опит.
Аватар
RibaRiA
новобранец
новобранец

Re: Стръв за Пъстърва

Мнение от RibaRiA »

Хищник,значи на всичко което мърда.Всякакви ларви и насекоми,пиявици,сирена,колбаси,далак,дроб,та и кърваво червено месо ,воблери(плуващи,гмуркащи),блесни,клатушки,булдо,изкуствена муха,шнур.
Не бъркайте реката със зарибените язовирчета,разликата е огромна.
Любимите ми са:
малка рибка,ручейник,скакалец,воблер и блесна.
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
Аватар
dimi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimi »

RibaRiA написа:Не бъркайте реката със зарибените язовирчета,разликата е огромна.
Верно ли?
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

колеги,от няколко излета на платено за пъстърва(американка),се убедих че тия пасти(теста,пластелини),са доста сполучлива стръв за бройлери.доста по-успешни от всякъв вид червеи и за хора на които на им се върти.ползваната паста от мен последните няколко пъти е power bait зелен и червен с брокат вътре и мирис на трупно(според моя нос).може да се сложи на куката като топче,или да са смачка леко странично така,че да се върти при придърпване,при риболов на плувка.не излиза и скъпо 1 бурканче стига за цял риболов
петър василев

Мнение от петър василев »

petar-dania написа:здравейте,нов сам в тази област/пъстърва.кажете ми метод за резултатно кълване на езерна пъстърва/американка.повод,куки,и т.н.в Дания се намирам и има платени водоеми за тази цел.не мога да хвана/а риба има много. :ахе: :ахе:
Когато неще да кълве пробваш различни начини; на чевей,обаче цял, да мърда;на хляб,без да го мачкаш(откъсваш парченце среда и го закачаш на куката).За предпочитане е да не слагаш олово на монтажа,ако пъстървата не се храни.Когато не кълве аз слагам булдо с два вирбела от двете страни,1м-1,5 повод(разбира се тънка корда)и кука според твое решение,и без никакво олово.Изображение
tinkovetc
новобранец
новобранец

Мнение от tinkovetc »

от опит мога да ти кажа че наи добрата стръв е естествената вярваи ми
tinkovetc
новобранец
новобранец

Мнение от tinkovetc »

dimi написа:
INCUBUS написа:Толкова е лакома,че направо е всеядна - на естествена стръв се лови най-лесно,стига да не правиш панаир по рекичката.
Малко не съм съгласен.Зависи все пак за каква пъстърва говориш-американка или балканка?
напълно съм съгласен ако не подходиш предпаэливо към местото на каквото и да хвърлиш ефекта е никакъв
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re: въпрос!на какво кълве най много американката

Мнение от barutchiata © »

Kолеги почистих темата и я отключвам, надявам се повече да няма спам. Ако все пак някой реши да се заяжда, нека да го прави на лични или поне в подходящия раздел, в дадения случай в "бракониери".
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: въпрос!на какво кълве най много американката

Мнение от INCUBUS »

Много зависи какъв е водоема и от колко време в него има американки-също дали там има естествена храна /все пак тази риба е абсолютен хищник /.Иначе има и невероятни изгъзици - например във водоемчето за спортен риболов край с.Смилян в Родопите,американката кълве и на царевица от консерва.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”