Аз и спининг... хе , хе...

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Аз и спининг... хе , хе...

Мнение от Бачо Илия »

Днес , между два пороя , съклетясал до безумие , само със спиниг и без никаква жива стръв , на бегом на Стряма под моста на гр.Баня. Реката перфектна- с достатъчно вода и съвсем леко замътена , рибари никакви и парашутисти също никакви в протежение на един километър ( малко по късно разбрах защо няма парашутисти- ми то няма размери парашути за това дето е останало в Стряма)
По надолу малко картинки от реката и излета:

Реката:

Изображение

Изображение

Изображение

На мепсовете "00" и "0" ето такива :

Изображение

Изображение

На моските "0" , с тясно листо , малко по-така и пак обратно да растат:

Изображение

Изображение

Кошчето , си го върнах сухичко и празно както си беше :D

Изображение

До воблери и други блесни не можах да опра- затрещя , заваля и ми закаръчи спининговия излет :?

8) 8) 8)
Последно промяна от Бачо Илия на Съб Юли 26, 2008 9:22 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Аз и спининг... хе , хе...

Мнение от AL KAPONE »

:smt045 Кокво виждат очите ми..... IDA теб най малко съм очаквал в този раздел от форума :lol: Ма както казва Павел... "Спинингист с разширени вени няма".... Квоти става бе човек?
Свършиха ли толстолопите, че тръгна и ти с лека пръчка :smt023
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Оооо, колега IDA, сега очаквам от теб нововъведения и в спининговия риболов. :wink: :smt023:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
the peasant
новобранец
новобранец

Мнение от the peasant »

Браво IDA, нищо , че са малки рибките, важното е че си се почувствал добре.
П.С. Моля да ми простиш за дето си сложих онзи подпис , признавам , туй беше грешка.
Желая ти приятни и успешни риболови, за години напред !
fizika01
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fizika01 »

@IDA скоро те очаквам в морси риболв и Невроятни случки под водата. Откривам в теб ново гуро.Ще очаквам с нетърпение скоро да се запознаем.
Откри ни нов талант в ,твоето богатство на рибоволов.
Поздравявам те и късмет за напред.
Ние новобранците има още мно да учим,от заклети майстри като вас.
До скоро.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

При дълбочина 30-50см и сравнително бързо течение Моската (0) ,върти в "пъти " по добре от Мепс "0" , след нея следва Мепс "00"( учудващо :roll: ) , пробвах и Мепс " Комет"- сори , до " XD"-та , воблери и 3-5 гр"сбиро" с мухи ,не можах да опра заради времето. Срещнах един колега , който вече си беше тръгнал и разменихме приказка , по-точно той ми каза че за първи път вижда някой със спининг в тази част на Стряма , аз пък за първи път видях някой с малко ( от плътните) булдо и две мухи- беше хванал четери мерни кефала ( 22-25см) и отделно е пуснал ( както и аз) петнайсетина кълвача.
Май ще ходя на "поправителен" 8)
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Marco Polo написа:
IDA написа:Май ще ходя на "поправителен" 8)
:smt023
Ма , няма да ставам спинингист :mrgreen: Още като отворих очички сутринта и видях как вали , ми беше ясно че толстолобите " имат ден". Отделно дето Господ е против да ставам спинингист- днеска имах такива перипетии с пръчка и макара та още фиркам и се ядосвам :?
Изображение
Аватар
gunis
новобранец
новобранец

Мнение от gunis »

Рано или късно всеки риболовец стига до спининга не съм го измислил аз , пък знам ли???? :?: :?:
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

:smt023 :smt023 Не е важно какво си хванал (или не),важното е,че си се разписал в Присъствената книга! :drinkers:
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Аватар
kocet0
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kocet0 »

Ма , няма да ставам спинингист :mrgreen:
Ако това , което казваш наистина е вярно .... то ти си един от малкото , които са ловили на спининг и после са го оставили :shock: Това си е болест , от която няма измъкване ... или може би не си се "разболял" все още , защото няма рибок над двойката или тройката на килограми :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: След подобен улов ще забравиш всякакъв друг риболов :)

Похвали за това изказване :prayer: :prayer: :prayer:
Рано или късно всеки риболовец стига до спининга не съм го измислил аз , пък знам ли???? :?: :?:
SPINING FOREVER ;)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

kocet0 написа:
Ма , няма да ставам спинингист :mrgreen:
Ако това , което казваш наистина е вярно .... то ти си един от малкото , които са ловили на спининг и после са го оставили :shock:
Аз със спининг ловя от 25 години , но доста нарядко- Стряма ,Домлян , Климент, Копринка , Тунджа , Душанци , Пясъчник и всички сепарации от тук до Пловдив. Имам доста и най-вече щукарски изпълнения , костур и кефал и пак ще имам :D Всъщност покрай Форума , преди няколко месеца реших да се поочовеча и си купих едно леко спинингче 10-25 , Окума , перфектна изработка ( има го някъде в галерията). Влачих го в калъфа сигурно 5-6 пъти на Домлян и 2-3 пъти на Душанци и така и не му дойде редът :oops: В събота , силно въодушевен , с пръчката , макара , кошче и елек право на Стряма. Монтирах първото блесне ( "00") и като поизпънах по навик линията с ръка за да няма някакво усукване при върха- пръта се счупи горе , между втория и третия водач :shock: :shock: :shock: Преполагам че до като съм го подмятал из калъфа заедно с колчета , чадъри и гьостерици за толстолоби съм му е....л мамата. Полудях-за първи път отидох на Стряма без директен и без жива стръв , а само с тоя паршив китаец ( то не че и директните , не са китайци, де :D ) Гледам , меря и чупя парчето между върха и водача , хаквам връх с парче в останалата част от коляното , позаклини се и пак монтирах блеснето. Морално удовлетворен че все пак съм в играта и вече със спининг с акция 25-50 , замятам :D Затваряйки с ръка бигела на макарата разбирам че след осем години вярна и предана служба , точно в този момент ми се е счупила пружинката на бигела и той почва да се мандахерца както си иска:D :D :D И така - с нов връх и бигел на ръчно управление спинингарствах. Отделно , чак след около час забелязах че под нокъта на палеца на дясната ми ръка се е забила тънка карбонова треска , ама по цялата му дължина и после счупена ( тая вечер колегата shekira я измъкна с едни специални клещички :prayer: :prayer: :prayer: )
Ай , ся ....как да ставам спинингист :D :D :D

п.п. макарата вече е с нова пружинка , а коляното е на ремонт за " поправителния" , е имам и още един спининг 2.70, акция 20-60 , ама той е за крокодили а не за Стряма :D
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Коце,прав си за спининга.Рано,или късно всеки стига до него.Ае влез в тоя Скайп.

Ида,съветът ми към теб е да не товариш Окумата с тежки примамки,щото се чупи брутално при замятане. :lol: От личен опит ти го казвам.В момента спининга ми е Окума и по-доволен от пръчка не съм бил,ама си имам едно на ум. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Камба , аз даже не бях заметнал като я счупих :oops: Явно съм я потрошил из калъфа. Вече е ремонтирана и е с около 40 сантиметров плътен карбонов връх. Тия дни ще я пробвам пак :D
Изображение
wertus
новобранец
новобранец

Мнение от wertus »

Ееееее, добре дошъл в отбора, колега! Радвам се че си си направил излетче, независимо от перипетиите ти с хардуера! Междувпрочем бих си позволил да спомена че по-дуракоустойчива пръчка от Чериууда на Бъркли не съм видял досега а струва 50-60лв. А и бих добавил че при гореописаните условия може би №1 на Алия и Комет на Мепс, както и №1 Велтик на Рублекс като че ли са по-подходящи от 00 или 0, но може и да греша. Поздрави!
П.П. Колкото до това дали си спинигист или не, няма никакво значение за рибите, просто истинският спинингист лови основно с икуствени примамки. За овладяване на това умение е необходимо да му се отдадеш изцяло и да натрупаш богат опит.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

wertus написа:Ееееее, добре дошъл в отбора, колега! Радвам се че си си направил излетче, независимо от перипетиите ти с хардуера! ........
Колега , благодаря за окуражаващите думи :D Днеска си взех и едно телескопче на Серт , 2.10/ 10-30 и един малък Тебен с преден аванс , специално за Стряма и за горното течение на Тунджа. Отделно съм решил на тези двете реки вече да ходя без кошче- нещо като "индулгенция " за останалото което практикувам 8) 8) 8)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”