Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Аз и спининг... хе , хе...
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- учете се от него
Аз и спининг... хе , хе...
Днес , между два пороя , съклетясал до безумие , само със спиниг и без никаква жива стръв , на бегом на Стряма под моста на гр.Баня. Реката перфектна- с достатъчно вода и съвсем леко замътена , рибари никакви и парашутисти също никакви в протежение на един километър ( малко по късно разбрах защо няма парашутисти- ми то няма размери парашути за това дето е останало в Стряма)
По надолу малко картинки от реката и излета:
Реката:

На мепсовете "00" и "0" ето такива :

На моските "0" , с тясно листо , малко по-така и пак обратно да растат:

Кошчето , си го върнах сухичко и празно както си беше

До воблери и други блесни не можах да опра- затрещя , заваля и ми закаръчи спининговия излет

По надолу малко картинки от реката и излета:
Реката:
На мепсовете "00" и "0" ето такива :
На моските "0" , с тясно листо , малко по-така и пак обратно да растат:
Кошчето , си го върнах сухичко и празно както си беше

До воблери и други блесни не можах да опра- затрещя , заваля и ми закаръчи спининговия излет

Последно промяна от Бачо Илия на Съб Юли 26, 2008 9:22 pm, променено общо 1 път.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Re: Аз и спининг... хе , хе...

Свършиха ли толстолопите, че тръгна и ти с лека пръчка

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Оооо, колега IDA, сега очаквам от теб нововъведения и в спининговия риболов.
:

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- новобранец
Браво IDA, нищо , че са малки рибките, важното е че си се почувствал добре.
П.С. Моля да ми простиш за дето си сложих онзи подпис , признавам , туй беше грешка.
Желая ти приятни и успешни риболови, за години напред !
П.С. Моля да ми простиш за дето си сложих онзи подпис , признавам , туй беше грешка.
Желая ти приятни и успешни риболови, за години напред !
-
- ще става разбирач
@IDA скоро те очаквам в морси риболв и Невроятни случки под водата. Откривам в теб ново гуро.Ще очаквам с нетърпение скоро да се запознаем.
Откри ни нов талант в ,твоето богатство на рибоволов.
Поздравявам те и късмет за напред.
Ние новобранците има още мно да учим,от заклети майстри като вас.
До скоро.
Откри ни нов талант в ,твоето богатство на рибоволов.
Поздравявам те и късмет за напред.
Ние новобранците има още мно да учим,от заклети майстри като вас.
До скоро.
-
- учете се от него
При дълбочина 30-50см и сравнително бързо течение Моската (0) ,върти в "пъти " по добре от Мепс "0" , след нея следва Мепс "00"( учудващо
) , пробвах и Мепс " Комет"- сори , до " XD"-та , воблери и 3-5 гр"сбиро" с мухи ,не можах да опра заради времето. Срещнах един колега , който вече си беше тръгнал и разменихме приказка , по-точно той ми каза че за първи път вижда някой със спининг в тази част на Стряма , аз пък за първи път видях някой с малко ( от плътните) булдо и две мухи- беше хванал четери мерни кефала ( 22-25см) и отделно е пуснал ( както и аз) петнайсетина кълвача.
Май ще ходя на "поправителен"

Май ще ходя на "поправителен"

-
- учете се от него
Ма , няма да ставам спинингистMarco Polo написа:IDA написа:Май ще ходя на "поправителен"

- gunis
- новобранец
Рано или късно всеки риболовец стига до спининга не съм го измислил аз , пък знам ли????

- Димича
- ще става разбирач

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

- kocet0
- вече хвърля и на тежко
Ако това , което казваш наистина е вярно .... то ти си един от малкото , които са ловили на спининг и после са го оставилиМа , няма да ставам спинингист

Похвали за това изказване

Рано или късно всеки риболовец стига до спининга не съм го измислил аз , пък знам ли????![]()
SPINING FOREVER 

-
- учете се от него
Аз със спининг ловя от 25 години , но доста нарядко- Стряма ,Домлян , Климент, Копринка , Тунджа , Душанци , Пясъчник и всички сепарации от тук до Пловдив. Имам доста и най-вече щукарски изпълнения , костур и кефал и пак ще имамkocet0 написа:Ако това , което казваш наистина е вярно .... то ти си един от малкото , които са ловили на спининг и после са го оставилиМа , няма да ставам спинингист![]()

Ай , ся ....как да ставам спинингист

п.п. макарата вече е с нова пружинка , а коляното е на ремонт за " поправителния" , е имам и още един спининг 2.70, акция 20-60 , ама той е за крокодили а не за Стряма

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Коце,прав си за спининга.Рано,или късно всеки стига до него.Ае влез в тоя Скайп.
Ида,съветът ми към теб е да не товариш Окумата с тежки примамки,щото се чупи брутално при замятане.
От личен опит ти го казвам.В момента спининга ми е Окума и по-доволен от пръчка не съм бил,ама си имам едно на ум. 
Ида,съветът ми към теб е да не товариш Окумата с тежки примамки,щото се чупи брутално при замятане.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- учете се от него
Камба , аз даже не бях заметнал като я счупих
Явно съм я потрошил из калъфа. Вече е ремонтирана и е с около 40 сантиметров плътен карбонов връх. Тия дни ще я пробвам пак 

Ееееее, добре дошъл в отбора, колега! Радвам се че си си направил излетче, независимо от перипетиите ти с хардуера! Междувпрочем бих си позволил да спомена че по-дуракоустойчива пръчка от Чериууда на Бъркли не съм видял досега а струва 50-60лв. А и бих добавил че при гореописаните условия може би №1 на Алия и Комет на Мепс, както и №1 Велтик на Рублекс като че ли са по-подходящи от 00 или 0, но може и да греша. Поздрави!
П.П. Колкото до това дали си спинигист или не, няма никакво значение за рибите, просто истинският спинингист лови основно с икуствени примамки. За овладяване на това умение е необходимо да му се отдадеш изцяло и да натрупаш богат опит.
П.П. Колкото до това дали си спинигист или не, няма никакво значение за рибите, просто истинският спинингист лови основно с икуствени примамки. За овладяване на това умение е необходимо да му се отдадеш изцяло и да натрупаш богат опит.
-
- учете се от него
Колега , благодаря за окуражаващите думиwertus написа:Ееееее, добре дошъл в отбора, колега! Радвам се че си си направил излетче, независимо от перипетиите ти с хардуера! ........