9km. Пловдив-търмакчии!!!!!!!!!!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

BZI
разбира нещата
разбира нещата

Re: 9km. Пловдив-търмакчии!!!!!!!!!!

Мнение от BZI »

Maverick написа:
BZI написа:Айде де да направим една среща с тоз началник! Всеки има да му каже по нещо! Ще се запознаем ще обменим информация и установъчни данни. Мисля че една такава среща ще е полезна!
Боги, инициативата е много добра... нека се съберем колегите от Пловдив и се срещнем с човека от ИАРА, даже може да го поканим на някоя от срещите :) Тогава малко или много ще успеем да имаме контакт с тях. Така както те на нас така ние на тях ще им бъдем полезни :)
Точно това имам впредвид! Нека колегата който даде идеята да се ангажира с изпълнението и. И без да сондирам мнение смятам че това ще е една цивилизована и конструктивна среща, с конкретни въпроси, предложения и решения.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
For
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от For »

Точно това имам впредвид! Нека колегата който даде идеята да се ангажира с изпълнението и. И без да сондирам мнение смятам че това ще е една цивилизована и конструктивна среща, с конкретни въпроси, предложения и решения.
Срещата ще я направим следващата седмица. В момента за ИАРА - Пловдив е много натоварено, поради множество проверки около предлагането на риба за Никулден. Ангажирам се да организирам срещата - само да има желаещи и да уточним ден и час :!: Предполагам, че може и извън обичайното работно време.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Колеги,не искам да ви се натрапвам,но за по-сигурно,освен местния началник на ИАРА,не е ли добре и да сигнализирате Районна прокуратура-Пловдив.Не забравяйте,че те имат компетентност и задължение по Закона за съдебната власт да осигуряват общ надзор за законност върху дейността на държавните контролни органи / като ИАРА например /и с намесата си в случая биха могли съществено да подобрят положението с лайнарите,за които пишете.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Отнесете нещата ( със снимков материал) и към медиите :idea: Като ще се прави такава среща по покана на ИАРА , няма да е зле да има и представител на медиите , според мен :idea: :idea: :idea:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=13&t=17120

То по Марица има какви ли не бракониерски изпълнения , според сезона :wink:
Изображение
For
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от For »

Колеги,не искам да ви се натрапвам,но за по-сигурно,освен местния началник на ИАРА,не е ли добре и да сигнализирате Районна прокуратура-Пловдив.Не забравяйте,че те имат компетентност и задължение по Закона за съдебната власт да осигуряват общ надзор за законност върху дейността на държавните контролни органи / като ИАРА например /и с намесата си в случая биха могли съществено да подобрят положението с лайнарите,за които пишете
.
Това е така, но идеята е да създадем условия за добро сътрудничество, а не да натискаме прекалено :wink:
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

МОДЕРИРАНО

Не се отклонявайте от темата и не се нападайте един друг , за да не възникват спорове !
Не отправяйте критики и обвинения без основание към другите потребители на форума !
Всички следващи мнения извън темата и съдържащи нападки ще бъдат изтривани !
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

за срещата съм твърдо ЗА и се надявам да се осъществи като смятам да участвам :)
Само напишете кога и къде
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
DaRkWiSh
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от DaRkWiSh »

Аз съм риболовец от около 10 години и два пъти съм ги викал момчетата от ИАРА - Пловдив. Единия път беше за Марица а другия за язовир в Хисаря. И двата пъти дойдоха. Втория път благодарение на моя сигнал с полицията заловиха най-голямата група бракониери от 4 човека, бедстващи по язовирите през ноща. Закараха ги в полицията и доколкото разбрах там са им писали актове. Не знам защо не са дошли при вас но аз като се обадя си давам имената номера на билета и егн-то. Ще използвам случая да им изкажа благодарност, за това че реагират на моите сигнали въпреки,че са малко хора.
Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна!!!
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

INCUBUS написа:Колеги,не искам да ви се натрапвам,но за по-сигурно,освен местния началник на ИАРА,не е ли добре и да сигнализирате Районна прокуратура-Пловдив.Не забравяйте,че те имат компетентност и задължение по Закона за съдебната власт да осигуряват общ надзор за законност върху дейността на държавните контролни органи / като ИАРА например /и с намесата си в случая биха могли съществено да подобрят положението с лайнарите,за които пишете.
Е те тоя го послушайте,че иначе само обещания ще има.
И за да са сигурни ИАРА,ще трябва и личните си ТЛФ да оставите,за да знаят,че сигнала идва от достоверен източник.
А къде ще се предадат после тези номера,никой не знае.Затуй с АДВОКАТ пред ИАРА.
Не е толкова лесно,както си го мислите.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Инкубус е прав !!!Дори съм сигурен че от там има и рибари/прокурори/ и дано някой да се ангажира да присъства.Сложно е за организиране,но не и невъзможно.Те са ангажирани със дела и простотий но ако е рибар,на драго сърце ще се ангажира.Няма да имат и нищо против да се види по медийте и в пресата че поемат ангажимен да застанат зад коректните рибари.Това ще е във плюс за прокуратурата,на фона на плюенето по тях че не работят.Вестници - задължително и ако може и телевизий.Има хора от форума които могат да помогнат,пък и такива които не са от нашия форум,но са коректни риболовци !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

ИАРА много добре знаят за какво става въпрос всяка зима.
Нека не се правят на ощипани госпожици.
В съботата с колегата им звъняхме и отговорът беше, че не могат да дойдат :evil:

Какво по-голямо доказателство за безхаберието им :!: :?:

Много ще ми е интересно да се срещна с човека с който проведох над 20 разговора за една вечер през лятото.
Ако чете предполагам ще се сети за кой случай става въпрос. :idea:

Събрали се някви лайньовци и ние да ги оставим да си търмъчат ли?
Няма да стане :evil:
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Мисля, че мога да помогна малко в случая и бих могъл да доведа представител на прокуратурата, че дориидруги представители на съд. власт.. Престъпенията свързани с бракониерството са подсъдни на Районна прокуратура, но за да присъства официално представител на Обвинението трябва да има санкция от горестоящ иначе си остава просто среща на добра воля.
For
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от For »

Престъпенията свързани с бракониерството са подсъдни на Районна прокуратура, но за да присъства официално представител на Обвинението трябва да има санкция от горестоящ иначе си остава просто среща на добра воля.
:smt023
Момчета, всички сте прави, вероятно има множество неуважени сигнали, сигурно всеки може да изтъкне доводи - както срещу безхаберието на ИАРА - така и оправдания - ограничен ресурс от служители, липса на достатъчно транспортни средства, акция на друго место и т.н. Най-доброто в случая е, че ще можем очи в очи да си кажем това, което мислим. Ако се разберем и заработи ефективно с наша подкрепа ИАРА - Пловдив - хубаво, иначе - за всеки основателен сигнал съм готов да подкрепя с каквото мога всякакви юридически действия за преодоляване на неангажираността на административния орган. Няма съмнение, че може да се търси подкрепа на медии, прокуратура, де се пишат жалби до изп. директор на ИАРА, да се образуват дела в административния съд. Сега на първата среща най-уместно е да подходим с приятелски протегната ръка, а като не разбират с добро - идва ред на :axe:
В такива срещи далеч по-добре щеше да е, ако имаме организираност като сдружение... но това е май друга тема :wink:
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

BZI написа:Мисля, че мога да помогна малко в случая и бих могъл да доведа представител на прокуратурата, че дориидруги представители на съд. власт.. Престъпенията свързани с бракониерството са подсъдни на Районна прокуратура, но за да присъства официално представител на Обвинението трябва да има санкция от горестоящ иначе си остава просто среща на добра воля.
Айде ако обичаш да ме светнеш малко, щот аз не че всеки ден не работя с АПИС, ама има колеги които съм сигурен че е те това не го разбраха?

Иначе Лорда е прав=ИАРА много добре знаят за какво става на въпрос на 9км., и аз съм има звънял много пъти и никой не е идвал!!!
Какви срещи, какви 5лв.?????

Чл. 54. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Контролът върху ползването и опазването на рибните ресурси се упражнява от ИАРА чрез инспектори по риболовен надзор
Чл. 73. (1) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Който лови риба и други водни организми със забранени риболовни уреди, средства, принадлежности и приспособления в нарушение на чл. 35, ал. 1, т. 3-6, чл. 36 и 37, се наказва с глоба от 500 до 1500 лв

Нали все ревът държавните институции че нямат пари, ами да си направят сметката сами не е трудно. 10 бракониера по 500лв.????
Айде да не се преуморят, два пъти в месеца да ходят до 9км.
Единственият начин бракониерите да спрат да тормозят рибата,може би за съжаление си остава: Со кротце, со благо, со МНОГО кютек!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Имаше предложение да присъства представител на прокуратурата...................., но за да го направи официално от позицията си трябва санкция на висшестоящ. това имам впредвид.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”