Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

9km. Пловдив-търмакчии!!!!!!!!!!
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
Re: 9km. Пловдив-търмакчии!!!!!!!!!!
Точно това имам впредвид! Нека колегата който даде идеята да се ангажира с изпълнението и. И без да сондирам мнение смятам че това ще е една цивилизована и конструктивна среща, с конкретни въпроси, предложения и решения.Maverick написа:Боги, инициативата е много добра... нека се съберем колегите от Пловдив и се срещнем с човека от ИАРА, даже може да го поканим на някоя от срещитеBZI написа:Айде де да направим една среща с тоз началник! Всеки има да му каже по нещо! Ще се запознаем ще обменим информация и установъчни данни. Мисля че една такава среща ще е полезна!Тогава малко или много ще успеем да имаме контакт с тях. Така както те на нас така ние на тях ще им бъдем полезни

Срещата ще я направим следващата седмица. В момента за ИАРА - Пловдив е много натоварено, поради множество проверки около предлагането на риба за Никулден. Ангажирам се да организирам срещата - само да има желаещи и да уточним ден и часТочно това имам впредвид! Нека колегата който даде идеята да се ангажира с изпълнението и. И без да сондирам мнение смятам че това ще е една цивилизована и конструктивна среща, с конкретни въпроси, предложения и решения.

-
- кандидат преподавател
Колеги,не искам да ви се натрапвам,но за по-сигурно,освен местния началник на ИАРА,не е ли добре и да сигнализирате Районна прокуратура-Пловдив.Не забравяйте,че те имат компетентност и задължение по Закона за съдебната власт да осигуряват общ надзор за законност върху дейността на държавните контролни органи / като ИАРА например /и с намесата си в случая биха могли съществено да подобрят положението с лайнарите,за които пишете.
-
- учете се от него
Отнесете нещата ( със снимков материал) и към медиите
Като ще се прави такава среща по покана на ИАРА , няма да е зле да има и представител на медиите , според мен
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=13&t=17120
То по Марица има какви ли не бракониерски изпълнения , според сезона

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=13&t=17120
То по Марица има какви ли не бракониерски изпълнения , според сезона

.Колеги,не искам да ви се натрапвам,но за по-сигурно,освен местния началник на ИАРА,не е ли добре и да сигнализирате Районна прокуратура-Пловдив.Не забравяйте,че те имат компетентност и задължение по Закона за съдебната власт да осигуряват общ надзор за законност върху дейността на държавните контролни органи / като ИАРА например /и с намесата си в случая биха могли съществено да подобрят положението с лайнарите,за които пишете
Това е така, но идеята е да създадем условия за добро сътрудничество, а не да натискаме прекалено

- Николай Неделков
- учете се от него
МОДЕРИРАНО
Не се отклонявайте от темата и не се нападайте един друг , за да не възникват спорове !
Не отправяйте критики и обвинения без основание към другите потребители на форума !
Всички следващи мнения извън темата и съдържащи нападки ще бъдат изтривани !
Не се отклонявайте от темата и не се нападайте един друг , за да не възникват спорове !
Не отправяйте критики и обвинения без основание към другите потребители на форума !
Всички следващи мнения извън темата и съдържащи нападки ще бъдат изтривани !
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
за срещата съм твърдо ЗА и се надявам да се осъществи като смятам да участвам 
Само напишете кога и къде

Само напишете кога и къде
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аз съм риболовец от около 10 години и два пъти съм ги викал момчетата от ИАРА - Пловдив. Единия път беше за Марица а другия за язовир в Хисаря. И двата пъти дойдоха. Втория път благодарение на моя сигнал с полицията заловиха най-голямата група бракониери от 4 човека, бедстващи по язовирите през ноща. Закараха ги в полицията и доколкото разбрах там са им писали актове. Не знам защо не са дошли при вас но аз като се обадя си давам имената номера на билета и егн-то. Ще използвам случая да им изкажа благодарност, за това че реагират на моите сигнали въпреки,че са малко хора.
Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна!!!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Е те тоя го послушайте,че иначе само обещания ще има.INCUBUS написа:Колеги,не искам да ви се натрапвам,но за по-сигурно,освен местния началник на ИАРА,не е ли добре и да сигнализирате Районна прокуратура-Пловдив.Не забравяйте,че те имат компетентност и задължение по Закона за съдебната власт да осигуряват общ надзор за законност върху дейността на държавните контролни органи / като ИАРА например /и с намесата си в случая биха могли съществено да подобрят положението с лайнарите,за които пишете.
И за да са сигурни ИАРА,ще трябва и личните си ТЛФ да оставите,за да знаят,че сигнала идва от достоверен източник.
А къде ще се предадат после тези номера,никой не знае.Затуй с АДВОКАТ пред ИАРА.
Не е толкова лесно,както си го мислите.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- krokibg
- учете се от него
Инкубус е прав !!!Дори съм сигурен че от там има и рибари/прокурори/ и дано някой да се ангажира да присъства.Сложно е за организиране,но не и невъзможно.Те са ангажирани със дела и простотий но ако е рибар,на драго сърце ще се ангажира.Няма да имат и нищо против да се види по медийте и в пресата че поемат ангажимен да застанат зад коректните рибари.Това ще е във плюс за прокуратурата,на фона на плюенето по тях че не работят.Вестници - задължително и ако може и телевизий.Има хора от форума които могат да помогнат,пък и такива които не са от нашия форум,но са коректни риболовци !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
ИАРА много добре знаят за какво става въпрос всяка зима.
Нека не се правят на ощипани госпожици.
В съботата с колегата им звъняхме и отговорът беше, че не могат да дойдат
Какво по-голямо доказателство за безхаберието им
Много ще ми е интересно да се срещна с човека с който проведох над 20 разговора за една вечер през лятото.
Ако чете предполагам ще се сети за кой случай става въпрос.
Събрали се някви лайньовци и ние да ги оставим да си търмъчат ли?
Няма да стане
Нека не се правят на ощипани госпожици.
В съботата с колегата им звъняхме и отговорът беше, че не могат да дойдат

Какво по-голямо доказателство за безхаберието им

Много ще ми е интересно да се срещна с човека с който проведох над 20 разговора за една вечер през лятото.
Ако чете предполагам ще се сети за кой случай става въпрос.

Събрали се някви лайньовци и ние да ги оставим да си търмъчат ли?
Няма да стане

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- разбира нещата
Мисля, че мога да помогна малко в случая и бих могъл да доведа представител на прокуратурата, че дориидруги представители на съд. власт.. Престъпенията свързани с бракониерството са подсъдни на Районна прокуратура, но за да присъства официално представител на Обвинението трябва да има санкция от горестоящ иначе си остава просто среща на добра воля.

Престъпенията свързани с бракониерството са подсъдни на Районна прокуратура, но за да присъства официално представител на Обвинението трябва да има санкция от горестоящ иначе си остава просто среща на добра воля.

Момчета, всички сте прави, вероятно има множество неуважени сигнали, сигурно всеки може да изтъкне доводи - както срещу безхаберието на ИАРА - така и оправдания - ограничен ресурс от служители, липса на достатъчно транспортни средства, акция на друго место и т.н. Най-доброто в случая е, че ще можем очи в очи да си кажем това, което мислим. Ако се разберем и заработи ефективно с наша подкрепа ИАРА - Пловдив - хубаво, иначе - за всеки основателен сигнал съм готов да подкрепя с каквото мога всякакви юридически действия за преодоляване на неангажираността на административния орган. Няма съмнение, че може да се търси подкрепа на медии, прокуратура, де се пишат жалби до изп. директор на ИАРА, да се образуват дела в административния съд. Сега на първата среща най-уместно е да подходим с приятелски протегната ръка, а като не разбират с добро - идва ред на

В такива срещи далеч по-добре щеше да е, ако имаме организираност като сдружение... но това е май друга тема

- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Айде ако обичаш да ме светнеш малко, щот аз не че всеки ден не работя с АПИС, ама има колеги които съм сигурен че е те това не го разбраха?BZI написа:Мисля, че мога да помогна малко в случая и бих могъл да доведа представител на прокуратурата, че дориидруги представители на съд. власт.. Престъпенията свързани с бракониерството са подсъдни на Районна прокуратура, но за да присъства официално представител на Обвинението трябва да има санкция от горестоящ иначе си остава просто среща на добра воля.
Иначе Лорда е прав=ИАРА много добре знаят за какво става на въпрос на 9км., и аз съм има звънял много пъти и никой не е идвал!!!
Какви срещи, какви 5лв.?????
Чл. 54. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Контролът върху ползването и опазването на рибните ресурси се упражнява от ИАРА чрез инспектори по риболовен надзор
Чл. 73. (1) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Който лови риба и други водни организми със забранени риболовни уреди, средства, принадлежности и приспособления в нарушение на чл. 35, ал. 1, т. 3-6, чл. 36 и 37, се наказва с глоба от 500 до 1500 лв
Нали все ревът държавните институции че нямат пари, ами да си направят сметката сами не е трудно. 10 бракониера по 500лв.????
Айде да не се преуморят, два пъти в месеца да ходят до 9км.
Единственият начин бракониерите да спрат да тормозят рибата,може би за съжаление си остава: Со кротце, со благо, со МНОГО кютек!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
- разбира нещата
Имаше предложение да присъства представител на прокуратурата...................., но за да го направи официално от позицията си трябва санкция на висшестоящ. това имам впредвид.