Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com
Форум
Къмпингуване
Екипировка
Твърда лодка или RIB
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
Yanko Nikolov
- новобранец

Re: Твърда лодка или RIB
първо колата, после е твърдата лодка + 15 коня мотор.
Риболова е сигурен.
успех с новата лодка!!!
Риболова е сигурен.
успех с новата лодка!!!
Напълно съм съгласен! Рядко ще видиш твърда лодка и по Егейско море и Средиземномороието. А там има доста големи вълни и силни течения. Всичко вече е с риб, факт.Тедо написа: Да се говори, че РИБовете протичат, разпадат се и т.н. е повече от несериозно... Ще ви пратя една статия да прочетете - в Австралия бреговата охрана ползва РИБове от 1980г и част от тях още й служат!
Ок, щом не трябва да е много тежък, вземи някой по-малък. Ей този 3.60м тежи 120 кг:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1697

- krokibg
- учете се от него

Сампо,както казах,от доста години съм с твърда лодка и само няколко пъти съм имал проблем и то от моята си простотия.Я се вижте къде сте ги пуснали и после искате да ги извадите като директори.Колкото пъти съм ходил,винаги първото нещо което съм правил е да намеря подходящото място и тогава да я пусна.Нищо лично,но защо ми се струва,че както ги вадите,така и сте ги пуснали - с много бутане 

Савпо,извинявай приятелю,но да бяхте ги пуснали от подходящо място,нямаше да дърпате като алтави
Що се отнася до дъжда,когато завали,каква работа имаш с лодката вътре.Рискува човек и гръмотевица да го трясне.Вземе ли да се задава буря,първото нещо което се прави е да се изпариш/телепортираш/заедно с лодката веднага към бивака.Иначе наистина може да има човек доста проблеми но те идват от нашата глупост,признай го 

Савпо,извинявай приятелю,но да бяхте ги пуснали от подходящо място,нямаше да дърпате като алтави
Що се отнася до дъжда,когато завали,каква работа имаш с лодката вътре.Рискува човек и гръмотевица да го трясне.Вземе ли да се задава буря,първото нещо което се прави е да се изпариш/телепортираш/заедно с лодката веднага към бивака.Иначе наистина може да има човек доста проблеми но те идват от нашата глупост,признай го 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Тедо
- сериозен играч

- Обратна връзка:
4.30м 143кг с двигател 15кс си глисира...
сега съм взел един чисто нов Тохацу TLDi 50кс с дистанционно, хидравлика, оборотомер и т.н. и ще го монтирам, а също ще й сложа "мека мебел" та да видим дали ще върви
Ако искаш бърза лодка, както беше писал - това е добър вариант
еех, ще глисира ако си сам или най-много с детето
Такава лодка и трябва минимум 25 коня за да глисира с 3-ма човека + оборудване, tested
Такава лодка и трябва минимум 25 коня за да глисира с 3-ма човека + оборудване, tested
- Тедо
- сериозен играч

- Обратна връзка:
а дали е така...
кой ще ми каже...
Пич, не тази а една с 50см по-дълга /4.80м/си глисираше точно с този двигател и 3 човека вътре още миналия Февруари...
Ако не вярваш, питай колегата Essox Hunter

и аз не го вярвах, докато не пробвахме... естествено, важно е как са седнали пътниците - ако всички са отзад, не става...
след това на същата лодка монтирах 25кс с дистанционно и вече си глисираше и с 4 човека... По язовири, в Черно море /2 седмици/ и на Бяло море 5 дни...

и двата случая става въпрос за възрастни хора, а не за децата от снимките... с 4 мъже на Огняново измерихме 30кмч с Жи Пи Ес...
Също така с ел. мотор на същия гьол поддържаше спокойно 5кмч срещу вятъра... и тролихме около час докато залезе слънцето... хванахме дори един трофеен клен над 1кг...

кой ще ми каже...
Пич, не тази а една с 50см по-дълга /4.80м/си глисираше точно с този двигател и 3 човека вътре още миналия Февруари...
Ако не вярваш, питай колегата Essox Hunter

и аз не го вярвах, докато не пробвахме... естествено, важно е как са седнали пътниците - ако всички са отзад, не става...
след това на същата лодка монтирах 25кс с дистанционно и вече си глисираше и с 4 човека... По язовири, в Черно море /2 седмици/ и на Бяло море 5 дни...
и двата случая става въпрос за възрастни хора, а не за децата от снимките... с 4 мъже на Огняново измерихме 30кмч с Жи Пи Ес...
Също така с ел. мотор на същия гьол поддържаше спокойно 5кмч срещу вятъра... и тролихме около час докато залезе слънцето... хванахме дори един трофеен клен над 1кг...

Ние бяхме 3-ма човека с оборудване лодка риб wav marine 3.60(120 кг) и чисто нов двигател Сузуки 15 коня. На моменти се опитваше да излезе на глисаж, но не става.
Или не сме имали попътен вятър карали сме срещу течението или това сузуки е пълен боклук.
Или не сме имали попътен вятър карали сме срещу течението или това сузуки е пълен боклук.
-
outsider 59
- ще става разбирач

Ето за това става въпрос...
Последно промяна от outsider 59 на Чет Дек 25, 2008 12:18 pm, променено общо 1 път.
- krokibg
- учете се от него

За същите пари,които ще дам за Риб,ще си взема такава твърда лодка,която ще си я ползвам 15+ години,само със две пребоядисвания и със много удобства вътре.Бихте ли ми казали,колко години ще изкарам с такъв Риб и колко тона вода ще се наложи да изгреба междувременно.Максимума,който може да изкара един РИБ без проблеми е две години,евентуално без да тече.Ако се държи в хубав гараж,може и пет и това е.Недай си боже да я порнеш,просто няма да обяснявам.Ако се цепне на лицево място,може да се ремонтира,но пробие ли се някъде по ръбовете,просто забравяш и си я навираш в задника и лодката и парите които си дал за нея.Твърдата е вечна,освен ако не се извъртиш челно с 50-60км в някакви скали,в опит за самоубийство
Мисля че няма място за съпоставки относно здравина и издържливост.Е,ако някой има пари за хвърляне моля - негова воля,нека ги хвърли където си иска.Аз,след като съм имал няколко надуваеми лодки и три от тях - Зодиак,повече пари в лайната няма да хвърля,ако ще и свинско да стане,ако трябва дори и армията да се наложи да ме тегли за да изляза от язовира

Мисля че няма място за съпоставки относно здравина и издържливост.Е,ако някой има пари за хвърляне моля - негова воля,нека ги хвърли където си иска.Аз,след като съм имал няколко надуваеми лодки и три от тях - Зодиак,повече пари в лайната няма да хвърля,ако ще и свинско да стане,ако трябва дори и армията да се наложи да ме тегли за да изляза от язовира

твърдата на вълните като се напълни, потъва за няколко секунди. Надуваемата и препълнена никога няма да потъне, затова всички спасителни лодки са вече надуваеми:
http://www.youtube.com/watch?v=xLNsQFha ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=rn1oUvMX ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=xLNsQFha ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=rn1oUvMX ... re=related
- krokibg
- учете се от него

Не знам,каква работа има човек във водата,когато има вълни по един метър !!!Второ,риба не се лови при такова вълнение и ако греша,да вземеш да ме поправиш приятелю Джулиан !!!Абе,ти да не продаваш лодки,че така яростно се включи в защита на тези лодки
Какво обаче ще кажеш,при положение че твърдата лодка е направена така,че когато се напълни с вода,да няма потъване,или не си чувал за материала Стиропор ?!?!?!
Какво обаче ще кажеш,при положение че твърдата лодка е направена така,че когато се напълни с вода,да няма потъване,или не си чувал за материала Стиропор ?!?!?!Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
аз съм харпунист. Гмуркам само в морето, предимно около боруни, тоест където вълните са най-големи. Е, като ако тръгнеш по обед или сутрин няма вълни, но след 15:00-16:000 часа се почва. Понякога са 2-метрови. А точно тогава се прибираме.
Говоря от моя гледна точка, ти от твоя. И аз бих попитал ти да не продаваш твърди лодки че така ги защитаваш, но явно ти си само в реките и язовирите.
Говорим за сигурност, глисаж и подобни. Просто докажи че твърдата лодка е по-сигурна за моето семейство и млъквам. И ми обясни защо всичко живо по цял свят мина на риб.
Говоря от моя гледна точка, ти от твоя. И аз бих попитал ти да не продаваш твърди лодки че така ги защитаваш, но явно ти си само в реките и язовирите.
Говорим за сигурност, глисаж и подобни. Просто докажи че твърдата лодка е по-сигурна за моето семейство и млъквам. И ми обясни защо всичко живо по цял свят мина на риб.
- Тедо
- сериозен играч

- Обратна връзка:
колкото и да е странно, и аз преди тоя РИБ 4.80м имах надуваема 3.60м с 15кс (Селва) и с 3 човека невинаги излизаше на глисаж... явно по-малкото лодка по-трудно излиза, защото със същия товар гази повече... Голямата с 3 човека все едно, че е празна...Julian_t написа:Ние бяхме 3-ма човека с оборудване лодка риб wav marine 3.60(120 кг) и чисто нов двигател Сузуки 15 коня. На моменти се опитваше да излезе на глисаж, но не става.
Предимството на РИБа е, че е по-лек от твърда лодка с подобни размери и върви доста по-добре със същия двигател! В крайна сметка комбинацията лодка, двигател и колесар става по-изгодна.
Изискванията към лодката в малък язовир, в голям язовир и в морето са съвсем различни! Затова няма смисъл да изпадаме в лични нападки...
За сладка вода оптимален е този тип - равна палуба с много "шкафчета" за багаж, резервоари за жива стръв и т.н.
А за море си трябва висок борд... и непотопяема конструкция

- krokibg
- учете се от него

Момчета,само за морето се съгласявам с Вас !!!Нали разбирате че Ивака не търси спасителна лодка за новата си яхта
Убедете ме че ще дам 10-15 000лв и ще ползвам Риба 10 години
Това може да стане,но трябва да го кажете на Рапалката за да повярва !!!Тук,ако забелязахте,изобщо не става въпрос само за сигурноста на коритото а и за КПДто на същото,без значение дали е Риб или твърдо
Без предметно е да ме убеждавате че Рибовете няма да протечат след максимум две години,кажете го на друг.Нямам намерение да влизам в спорове а просто говоря реални неща които съм ги преживял.И аз търсех начини да лепя спукан борд и какви ли не простотий не съм правил за да я поправя и дори,по едно време бях тръгнал да я пълня последната с пяна ли,със стиропор ли ги тъпчеха
Нямал съм случай,сутрин когато ставам и тръгвам да влизам във водата,да не се е налагало да помпя бордовете като хамал и да не изхвърлям водата с канче.Може и два и пет литра да са,но винаги са пропускали и понеже видимо от никъде няма дупка за да вишиш аджеба от къде се пълни но е факт че се пълнят от някъде 

Убедете ме че ще дам 10-15 000лв и ще ползвам Риба 10 години
Това може да стане,но трябва да го кажете на Рапалката за да повярва !!!Тук,ако забелязахте,изобщо не става въпрос само за сигурноста на коритото а и за КПДто на същото,без значение дали е Риб или твърдо
Без предметно е да ме убеждавате че Рибовете няма да протечат след максимум две години,кажете го на друг.Нямам намерение да влизам в спорове а просто говоря реални неща които съм ги преживял.И аз търсех начини да лепя спукан борд и какви ли не простотий не съм правил за да я поправя и дори,по едно време бях тръгнал да я пълня последната с пяна ли,със стиропор ли ги тъпчеха
Нямал съм случай,сутрин когато ставам и тръгвам да влизам във водата,да не се е налагало да помпя бордовете като хамал и да не изхвърлям водата с канче.Може и два и пет литра да са,но винаги са пропускали и понеже видимо от никъде няма дупка за да вишиш аджеба от къде се пълни но е факт че се пълнят от някъде 

щом ще е само за реки и язовири, да е много лека и вечна, да вземе алуминиева

виж как ги карат на офроуд по камъните, няма чупене
http://www.youtube.com/watch?v=FemfvZGRd4I
виж как ги карат на офроуд по камъните, няма чупене
http://www.youtube.com/watch?v=FemfvZGRd4I