платените... има ли тръпка

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
klkklk
новобранец
новобранец

Re: платените... има ли тръпка

Мнение от klkklk »

imitev72 написа:
klkklk написа:
петко стоянов написа:Какво лошо има в снимка от платен водоем? :idea:
Да приятна гледка е
но с трофеи от платени..незнам дали да се въсхищавам!!!!
Ти имаш ли такава :?: :idea:
Нямам думи........с тази щукааа...незнам кой ще се мери с теб :oops:
рибарите се славят с търпение и могат да изчакат края, какъвто и да е той.
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

klkklk написа:
петко стоянов написа:Какво лошо има в снимка от платен водоем? :idea:
Да приятна гледка е
но с трофеи от платени..незнам дали да се въсхищавам!!!!
От самото начало е ясно че си негативно настроен спрямо платените,защо ли не се учудвам че и от снимка на трофей от такъв водоем няма да те възхити,но рибата си е риба.Има платени в които има рибоци от над 10 години та и повече.Сигурно ако закачиш такъв,няма да ти е тръпка ли?Или няма да си възхитен?Едва ли!
Въпрос на време е някои колеги да променят възгледите си че няма да стъпят на платено,но както и да е-това е друга тема.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Бе миналата пролет, на едни арендни гьолове на устието на Копринка, едни луди шарани( "на плувка") ни направиха на маймуни, из едни шавари- и то няколко излета подред :D Чак ги сънувах, при резултат 7:3 за тях, от три излета 8) :D Как няма да ми се ходи пак..... :idea: :D
Изображение
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

И аз да драсна някой ред,по темата.трябва да ги има платените водоеми,все пак има забрана,през която,само там може да практикуваме любимото ни хоби!има и дни в които нямаме много време,пък ни се ще да цопнем плувките някъде и да хванем некой рибок за вечеря.бърз и успешен риболов става предимно на платено.не че съм голям любител на платените локви,ама ходя чат-пат.както по нагоре в темата стана на въпрос,рибата хваната на платено не е бива да се сравнява с рибите ,от свободните водоеми.Друго е!Най-важното е да сме за риба,пък къде,тва вече е според зависи(месец,свободно време,ква риба ще ловим,финансови възможности и т.н.).на платено за каракуда,костур,чаушан,перки и други такива няма да ида никога :D
аз лично на пясъка съм ходил незнам,колко пъти,а на платените локви наоколо(любен,песнопой,дори и микрото не съм стъпвал),ама пък тия до пловдив ги знам и посещавам понякога.шарани на плувка къде да ида да фана на бъзо
платените... има ли тръпка.Да има няква(все пак сме за риба),но не е същото.
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

snegk написа:Проблема на повечето колеги където не харесват платените водоеми е че не могат да си вземат рибата безплатно.За Овчарица няма да говоря как всички се бият в гърдите,пускат по една риба за камофлаж и всичко друго се краде.Това е проблема,колкото и гадно да звучи.За Дунава,къде е удоволствието,въдица като доматен кол,влакно о,50 нагоре и пружина,голямо удоволствие като хванат рибата и хващат баира.Има и колеги които ловят там нормално,но са 10% :lol: :lol: :lol:
Колегата го е казал най-правилно според мен.Проблема е в психиката на българина(визирам болшинството)-въпросът е всичката риба да се занесе вкъщи,да се извикат комшийте,махалата,всички да видят нашето "геройство"-20 шарана за един ден(независимо как са хванати).Не искам да обиждам никой от колегите,но колко такива хора познавате и колко са хората като"snegk",които биха пуснали 18-19 шарана и задържали един два за себе си(ако и тях задържи,това го казвам без да познавам лично човека)?В това е и проблема много хора трябва доста да се поохарчат за да си купят рибата,която са хванали на платеният язовир и не им е приятно да дават пари за това,което не им е коствало и стотинка на държавния.
Въпроса според мен е кой с каква цел отива за риба:да си направи кефа,да бъде сред природата и да се пребори с някоя друга риба или най-важното е освен всичко друг- какво ще занесе вкъщи?И смея да заявя,че е доста голям броят на хората,за които най-важното е какво ще занесат вкъщи!Е,как да има риба по държавните водоеми,като то не са мрежари,токаджии,търмъкчии,а и не на последно място:"ако имам слука и 20 килограма риба да хвана ще си я нося вкъщи".Нормално е трофейните екземпяри да останат в стопанисваните водоеми,където са по-нагъсто и всичко зависи от майсторлъка и шанса,но се знае че във водоема има такива и такива риби,които при добър такъм,захранка и ...шанс могат да бъдат уловени и ти да изпиташ удоволствието,което другаде ще е много трудно или почти невъзможно за този отрязък от време(както по-горе е споменал друг колега).Давам за пример "Езерово","Кастел","Кричим"(въпреки,че е много малък).Не може да се отрече,че са добре стопанисвани водоеми и никой от собствениците не лъже за това,че в подопечния им водоем има много риба!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Има си тръпка навсякъде-особено при такива като мен.Аз не гоня трофейни екземпляри,отивам на риболов не само да хвана риба /в доста случаи не хващам,ама просто не ми се пише за това,щото в крайна сметка няма значение/.Държейки пръчката в ръка,се пренасям в друго измерение-главата ми се изчиства,отвътре ме изпълва светлина,става ми спокойно и приятно,тогава съм способен да продължа излета до последно,тъмно и претъмно.Изобщо няма значение дали е на платено или на неплатено,за такъв релакс парите нямат значение,особено тук при нас,където и за неплатено се харчат сума ти пари за път и риболовни консумативи.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Абе не плащащи риболовци,що ставате смешни,като идеш при курва с мек ли я работиш,или оргазма е с прискърбие, че си плащаш.Майсторлъка е еднакъв и на платено и свободно място,да не казвам,че на платения иска повече тактика ,отколкото в Марица.И понеже има пак колеги които искат да е на тяхното,каня всички желаещи ,да посетят Рибарника между Куртово и Кричим ,да видя щом е платено ,колко риба ще хванат.Таксата я плащам аз,не парадирам с пари,не съм баровец,както спомена някой си.Удоволствие от хванатата риба е еднакво за мен и на двете места,както ми е еднакъв оргазма при моята си половинка и при к...а.Сори за сравнението,но няколко пъти се спомена платено-ето ви,айде :D :D :D Сони,ти няма да правиш сравнение за двата вида риболов,колко шарана изкара на Марица и колко на платено :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Не знам защо повечето от вас при сравняването на риболова на платено и на свободно го обръщате на сравнение в пари. Не става изобщо въпрос за пари. Не се заблуждавайте драги колеги дето ходите на платено, че тези дето ходим на безплатно ни излиза по евтино.
Въпроса е съвсем различен: ЗА ТРЪПКАТА !!! И за това казвам, че риболова в една река като Дунав, Марица и т.н. носи много повече емоции и радост от уловен елитен екземпляр отколкото на такъв от рибарник. Макар, че рибата е много по нарядко и капотата са неразделна част от риболова не съм съгласен да заменя дивата природа на островите и калните брегове на Великата река с окосения райграс и посадените дръвчета около предварително указаните площадки за риболов. И така, обичам риболова да е малко в стил SURVIVOR.
И да уточня, че говоря общо за платените язовири а не конкретно за Овчарица. :lol: Чесно казано ми писна да чета за този язовир, щото като се напише нещо из форума и веднага започва сравнение с Овчарица. Наистина е хубав водоем с хубави риби но не е единствения в БГ. А и не всички възприемаме риболова като състезание. :wink:
Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kita20008969 »

Тази година заверих 42-рия си билет.Ще излъжа ако кажа ,че не съм ходил на платено,но тръпка,нямаааааааааа.Все едно да отидеш в публичен дом и да се похвалиш-ЗАБИХ СТРАХОТНА МАЦКА-звучи ми малко тъпо.Освен това,на платеното на рибата и е почти безразлично,каква стръв и по какъв начин ще и я предложиш.А бе.............жалко,че местата за такива като мен стават все по малко.НАСЛУКА на всички.
Между габровци
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Смях в залата :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

смех голем
със сигурност тоя шаран от аватара е дивак :lol: :lol: :lol:
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:wink: :wink: :wink: :wink:

Чшшшш келеши, уважавайте мненията на нас по-възрастните колеги! И на мене са ми смешни некои неща у таа тема, ама си траем.
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

уважааме ви бе ама некои явно са на пределна въэраст и почват да се иэлагат като говорат глупости :wink:
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

Все едно да отидеш в публичен дом и да се похвалиш-ЗАБИХ СТРАХОТНА МАЦКА-звучи ми малко тъпо.

то секи мое да отиде на публичен дом ама не на секи му стаа пишката същото е и с :lol: шараните
nervaa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nervaa »

slavi253 написа:уважааме ви бе ама некои явно са на пределна въэраст и почват да се иэлагат като говорат глупости :wink:
Ако имаш гледна точка и база за сравнение,коментираи, но се съмнявам в живота си да си срещал една истинска риба.А по въпроса за платения водоем ако имам избор не бих ходил никога.Обичам истинската природа независимо от капотата или успешния излет.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”