Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

платените... има ли тръпка
Модератор: dantho.mihov
Re: платените... има ли тръпка
Нямам думи........с тази щукааа...незнам кой ще се мери с тебimitev72 написа:Ти имаш ли такаваklkklk написа:Да приятна гледка епетко стоянов написа:Какво лошо има в снимка от платен водоем?
но с трофеи от платени..незнам дали да се въсхищавам!!!!![]()

рибарите се славят с търпение и могат да изчакат края, какъвто и да е той.
-
- разбира нещата
От самото начало е ясно че си негативно настроен спрямо платените,защо ли не се учудвам че и от снимка на трофей от такъв водоем няма да те възхити,но рибата си е риба.Има платени в които има рибоци от над 10 години та и повече.Сигурно ако закачиш такъв,няма да ти е тръпка ли?Или няма да си възхитен?Едва ли!klkklk написа:Да приятна гледка епетко стоянов написа:Какво лошо има в снимка от платен водоем?
но с трофеи от платени..незнам дали да се въсхищавам!!!!
Въпрос на време е някои колеги да променят възгледите си че няма да стъпят на платено,но както и да е-това е друга тема.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
-
- учете се от него
Бе миналата пролет, на едни арендни гьолове на устието на Копринка, едни луди шарани( "на плувка") ни направиха на маймуни, из едни шавари- и то няколко излета подред
Чак ги сънувах, при резултат 7:3 за тях, от три излета
Как няма да ми се ходи пак.....

-
- разбира нещата
И аз да драсна някой ред,по темата.трябва да ги има платените водоеми,все пак има забрана,през която,само там може да практикуваме любимото ни хоби!има и дни в които нямаме много време,пък ни се ще да цопнем плувките някъде и да хванем некой рибок за вечеря.бърз и успешен риболов става предимно на платено.не че съм голям любител на платените локви,ама ходя чат-пат.както по нагоре в темата стана на въпрос,рибата хваната на платено не е бива да се сравнява с рибите ,от свободните водоеми.Друго е!Най-важното е да сме за риба,пък къде,тва вече е според зависи(месец,свободно време,ква риба ще ловим,финансови възможности и т.н.).на платено за каракуда,костур,чаушан,перки и други такива няма да ида никога
аз лично на пясъка съм ходил незнам,колко пъти,а на платените локви наоколо(любен,песнопой,дори и микрото не съм стъпвал),ама пък тия до пловдив ги знам и посещавам понякога.шарани на плувка къде да ида да фана на бъзо
платените... има ли тръпка.Да има няква(все пак сме за риба),но не е същото.

аз лично на пясъка съм ходил незнам,колко пъти,а на платените локви наоколо(любен,песнопой,дори и микрото не съм стъпвал),ама пък тия до пловдив ги знам и посещавам понякога.шарани на плувка къде да ида да фана на бъзо
платените... има ли тръпка.Да има няква(все пак сме за риба),но не е същото.
Колегата го е казал най-правилно според мен.Проблема е в психиката на българина(визирам болшинството)-въпросът е всичката риба да се занесе вкъщи,да се извикат комшийте,махалата,всички да видят нашето "геройство"-20 шарана за един ден(независимо как са хванати).Не искам да обиждам никой от колегите,но колко такива хора познавате и колко са хората като"snegk",които биха пуснали 18-19 шарана и задържали един два за себе си(ако и тях задържи,това го казвам без да познавам лично човека)?В това е и проблема много хора трябва доста да се поохарчат за да си купят рибата,която са хванали на платеният язовир и не им е приятно да дават пари за това,което не им е коствало и стотинка на държавния.snegk написа:Проблема на повечето колеги където не харесват платените водоеми е че не могат да си вземат рибата безплатно.За Овчарица няма да говоря как всички се бият в гърдите,пускат по една риба за камофлаж и всичко друго се краде.Това е проблема,колкото и гадно да звучи.За Дунава,къде е удоволствието,въдица като доматен кол,влакно о,50 нагоре и пружина,голямо удоволствие като хванат рибата и хващат баира.Има и колеги които ловят там нормално,но са 10%![]()
![]()
Въпроса според мен е кой с каква цел отива за риба:да си направи кефа,да бъде сред природата и да се пребори с някоя друга риба или най-важното е освен всичко друг- какво ще занесе вкъщи?И смея да заявя,че е доста голям броят на хората,за които най-важното е какво ще занесат вкъщи!Е,как да има риба по държавните водоеми,като то не са мрежари,токаджии,търмъкчии,а и не на последно място:"ако имам слука и 20 килограма риба да хвана ще си я нося вкъщи".Нормално е трофейните екземпяри да останат в стопанисваните водоеми,където са по-нагъсто и всичко зависи от майсторлъка и шанса,но се знае че във водоема има такива и такива риби,които при добър такъм,захранка и ...шанс могат да бъдат уловени и ти да изпиташ удоволствието,което другаде ще е много трудно или почти невъзможно за този отрязък от време(както по-горе е споменал друг колега).Давам за пример "Езерово","Кастел","Кричим"(въпреки,че е много малък).Не може да се отрече,че са добре стопанисвани водоеми и никой от собствениците не лъже за това,че в подопечния им водоем има много риба!
-
- кандидат преподавател
Има си тръпка навсякъде-особено при такива като мен.Аз не гоня трофейни екземпляри,отивам на риболов не само да хвана риба /в доста случаи не хващам,ама просто не ми се пише за това,щото в крайна сметка няма значение/.Държейки пръчката в ръка,се пренасям в друго измерение-главата ми се изчиства,отвътре ме изпълва светлина,става ми спокойно и приятно,тогава съм способен да продължа излета до последно,тъмно и претъмно.Изобщо няма значение дали е на платено или на неплатено,за такъв релакс парите нямат значение,особено тук при нас,където и за неплатено се харчат сума ти пари за път и риболовни консумативи.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Абе не плащащи риболовци,що ставате смешни,като идеш при курва с мек ли я работиш,или оргазма е с прискърбие, че си плащаш.Майсторлъка е еднакъв и на платено и свободно място,да не казвам,че на платения иска повече тактика ,отколкото в Марица.И понеже има пак колеги които искат да е на тяхното,каня всички желаещи ,да посетят Рибарника между Куртово и Кричим ,да видя щом е платено ,колко риба ще хванат.Таксата я плащам аз,не парадирам с пари,не съм баровец,както спомена някой си.Удоволствие от хванатата риба е еднакво за мен и на двете места,както ми е еднакъв оргазма при моята си половинка и при к...а.Сори за сравнението,но няколко пъти се спомена платено-ето ви,айде
Сони,ти няма да правиш сравнение за двата вида риболов,колко шарана изкара на Марица и колко на платено 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- ceno cenov
- разбира нещата
Не знам защо повечето от вас при сравняването на риболова на платено и на свободно го обръщате на сравнение в пари. Не става изобщо въпрос за пари. Не се заблуждавайте драги колеги дето ходите на платено, че тези дето ходим на безплатно ни излиза по евтино.
Въпроса е съвсем различен: ЗА ТРЪПКАТА !!! И за това казвам, че риболова в една река като Дунав, Марица и т.н. носи много повече емоции и радост от уловен елитен екземпляр отколкото на такъв от рибарник. Макар, че рибата е много по нарядко и капотата са неразделна част от риболова не съм съгласен да заменя дивата природа на островите и калните брегове на Великата река с окосения райграс и посадените дръвчета около предварително указаните площадки за риболов. И така, обичам риболова да е малко в стил SURVIVOR.
И да уточня, че говоря общо за платените язовири а не конкретно за Овчарица.
Чесно казано ми писна да чета за този язовир, щото като се напише нещо из форума и веднага започва сравнение с Овчарица. Наистина е хубав водоем с хубави риби но не е единствения в БГ. А и не всички възприемаме риболова като състезание. 
Въпроса е съвсем различен: ЗА ТРЪПКАТА !!! И за това казвам, че риболова в една река като Дунав, Марица и т.н. носи много повече емоции и радост от уловен елитен екземпляр отколкото на такъв от рибарник. Макар, че рибата е много по нарядко и капотата са неразделна част от риболова не съм съгласен да заменя дивата природа на островите и калните брегове на Великата река с окосения райграс и посадените дръвчета около предварително указаните площадки за риболов. И така, обичам риболова да е малко в стил SURVIVOR.
И да уточня, че говоря общо за платените язовири а не конкретно за Овчарица.

- kita20008969
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Тази година заверих 42-рия си билет.Ще излъжа ако кажа ,че не съм ходил на платено,но тръпка,нямаааааааааа.Все едно да отидеш в публичен дом и да се похвалиш-ЗАБИХ СТРАХОТНА МАЦКА-звучи ми малко тъпо.Освен това,на платеното на рибата и е почти безразлично,каква стръв и по какъв начин ще и я предложиш.А бе.............жалко,че местата за такива като мен стават все по малко.НАСЛУКА на всички.
Между габровци
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
-
- и господ не е толокова добър
Смях в залата

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
смех голем
със сигурност тоя шаран от аватара е дивак

със сигурност тоя шаран от аватара е дивак

Чшшшш келеши, уважавайте мненията на нас по-възрастните колеги! И на мене са ми смешни некои неща у таа тема, ама си траем.
уважааме ви бе ама некои явно са на пределна въэраст и почват да се иэлагат като говорат глупости 

Все едно да отидеш в публичен дом и да се похвалиш-ЗАБИХ СТРАХОТНА МАЦКА-звучи ми малко тъпо.
то секи мое да отиде на публичен дом ама не на секи му стаа пишката същото е и с
шараните
то секи мое да отиде на публичен дом ама не на секи му стаа пишката същото е и с

-
- вече хвърля и на тежко
Ако имаш гледна точка и база за сравнение,коментираи, но се съмнявам в живота си да си срещал една истинска риба.А по въпроса за платения водоем ако имам избор не бих ходил никога.Обичам истинската природа независимо от капотата или успешния излет.slavi253 написа:уважааме ви бе ама некои явно са на пределна въэраст и почват да се иэлагат като говорат глупости